En Sıcak Konular

Darbeci Şengör, yasağa rağmen ek iş yapıyor

11 Şubat 2008 19:57 tsi
Darbe yanlısı açıklamalarıyla tanınan Prof. Dr. Celal Şengör'ün "yasak" olmasına rağmen ek iş yaptığı ortaya çıktı.

Darbe yanlısı açıklamalarıyla tanınan jeolog Prof. Dr. Celal Şengör'ün yasak olmasına rağmen ek iş yaptığı ortaya çıktı.

Dini konularda yaptığı açıklamalar ile şaşırtan İTÜ öğretim üyesi Celal Şengör'ün,Vakit'in haberine göre YÖK Disiplin Yönetmeliği'nde tam zamanlı çalışan öğretim üyelerinin özel iş yapamayacakları yönünde madde bulunmasına rağmen özel bir şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.

20 Haziran 2006 tarih ve 6581 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi ve İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 14 Haziran 2006'dan bu yana Şengör Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş'de yönetim kurulu üyesi olan Prof. Şengör, 3 yıllığına bu göreve getirilmiş. İTÜ öğretim üyesi Celal Şengör'ün, YÖK Disiplin Yönetmeliği'nde tam zamanlı çalışan öğretim üyelerinin özel iş yapamayacakları yönünde madde bulunmasına rağmen özel bir şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.

TİCARET SİCİL GAZETESİ'NDEKİ KAYIT

20 Haziran 2006 tarih ve 6581 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi ve İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 14 Haziran 2006'dan bu yana Şengör Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş'de yönetim kurulu üyesi olan Prof. Şengör, 3 yıllığına bu göreve getirilmiş. Şengör ile birlikte aynı şirkette Gülseli Şengör, Mehmet Asım Şengör, Celal Şengör, İkbal Meral Taşlıklıoğlu ve Metin Yüksel yönetim kurulu üyeliği yapıyor. 7.900.000 YTL sermaye ile kurulan şirketin merkezi İstanbul Küçükçekmece'de görülüyor. Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi No: 26/1 adresinde faaliyet gösteren şirket, İstanbul Ticaret Odası'na "Emlak Müşavirleri" meslek grubuna kayıtlı bulunuyor.

FAKÜLTEYE BİLDİRMESİ GEREKİYORDU

Prosedüre göre Celal Şengör'ün herhangi bir şirketin yönetim kurulunda görev yapabilmesi için öğretim üyesi olduğu İTÜ Maden Fakültesi Dekanlığı'na bilgi verip üniversitede part-time olarak çalışması ve ona göre yarı oranda maaş alması gerekiyor. Fakat Celal Şengör, İTÜ'de tam zamanlı çalışıyor, tam maaş alıyor. Ancak, bu şirkette yönetim kurulu üyeliğini yaptığını fakülte yönetimine bildirmemiş. YÖK Disiplin Yönetmeliği, tam zamanlı çalışan öğretim üyelerinin yükseköğretim kurumlarından başka yerde ücretli veya ücretsiz resmi veya özel bir iş görmesi, ek görev alması veya serbest meslek icra etmesini meslekten çıkarma cezası ile cezalandırıyor.

DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ NE DİYOR?

Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 11. maddesinin a bendinde sıralanan "Üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezasını gerektiren fiil ve haller"in 1. maddesinde, "2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu veya diğer kanunlarda yer alan hükümler uyarınca çalışmalarına yükseköğretim kurum ve üst kuruluşunun yetkili organlarınca izin verilenler hariç, yükseköğretim kurumlarından başka yerde ücretli veya ücretsiz resmi veya özel bir iş görmek, ek görev almak veya serbest meslek icra etmek" ifadeleri yer alıyor. Konu ile ilgili ulaşmak istediğimiz Celal Şengör'ün yardımcıları, Şengör'ün şehir dışında olduğunu ve cep telefonu kullanmadığını söylediler.

YÖK SORUŞTURMA AÇACAK MI?

Celal Şengör, geçtiğimiz günlerde Üniversitelerarası Kurul tarafından YÖK üyeliği için aday gösterilmiş ve Cumhurbaşkanlığı'na teklif edilmişti. YÖK'e üye olarak atanmayı bekleyen Celal Şengör'ün öğretim üyeliği bile tehlikeye girebilir. YÖK'ün konu ile ilgili soruşturma açması bekleniyor.

dunyabulteni



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,585 µs