'Fehriye Erdal' tepkisi! | " /> 'Fehriye Erdal' tepkisi! | "/>

En Sıcak Konular

Belçika'ya 'Fehriye Erdal' tepkisi!

11 Şubat 2008 18:44 tsi
Belçika'ya 'Fehriye Erdal' tepkisi!
Hükümet, teröristleri serbest bırakan Belçika'yı sert bir dille uyardı. Bakanlar Kurulu'nda, uluslararası platformda yapılması gerekenleri belirlemek üzere bir heyet oluşturulmasına karar verildi.

Hükümet, Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal başta olmak üzere çok sayıda DHKP-C üyesi hakkında tahliye ve beraat kararı veren Belçika'yı sert bir dille uyardı. Bakanlar Kurulu'nda, bu konuda uluslararası platformda yapılması gerekenleri belirlemek üzere Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek başkanlığında bir heyet oluşturulmasına karar verildi.

Belçika'nın bu kararla birlikte terör örgütünü adeta akladığını belirten Çiçek, "Bu türlü kararlar terör örgütlerine cesaret vermektedir. Terörle mücadele konusunda bazı ülkelerin bulunduğu pozisyonu, samimiyetini ve işbirliği noktasındaki kararlığını göstermesi açısından bu olay önemlidir. Vatandaşlarımız emin olmalıdır ki, artık bu türlü kararlardan sonra 'yargı bağımsızdır' sözüyle bizim yetinmemiz söz konusu olmaz. Uluslararası hukuktan doğan ne imkan varsa, bu konuyu her platformda daha yüksek sesle gündeme getireceğiz" dedi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 3 saat 50 dakika süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından bir açıklama yapan Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kurul gündemine ilişkin bilgi verdi. Toplantıda Almanya'da 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangın faciasının ele alındığını belirten Çiçek, meydana gelen olayın milletçe herkesi üzdüğünü kaydetti. Kurulda bu olayla ilgili bilgi verildiğini hatırlatan Çiçek, "Hükümet olarak da millet olarak da beklentimiz bu olayın bütün yönleriyle açığa çıkarılmasıdır. Türkiye olarak biz elimizden gelen katkıyı veriyoruz. Alman makamları da zaten çalışma yapıyor. Milletimizin, hepimizin beklentisi olan bu konu kısa sürede huzura kavuşur" dedi.

BELÇİKA'YA 'FEHRİYE ERDAL' TEPKİSİ

Çiçek, toplantıda Belçika makamlarının geçtiğimiz hafta Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal ve birçok DHKP-C üyesi hakkında verdiği beraat ve tahliye kararını da değerlendirdiklerini bildirdi. Türkiye'de birçok insanın hayatına mal olmuş, kanlı eylemleri gerçekleştirmiş olan bir terör örgütüyle ilgili olarak AB üyesi bir ülkede adeta onları aklayan bir karar verildiğini ifade eden Çiçek, bu örgütün, Belçika da dahil AB üyesi ülkelerin terör örgütü listesinde olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin terörün her türlüsüne muhatap olduğunu ve her türlü terörden de en fazla zarar gördüğünü kaydeden Çiçek, Türkiye'nin bugün de karda kışta, çok zor şartlarda terörle mücadelesini sürdürdüğünü söyledi. "Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan talebi, terör örgütlerine karşı samimi ve kararlı bir işbirliğidir" diyen Çiçek, hiçbir terör örgütünün dış destek ve himaye olmadan varlığını uzun süre sürdüremeyeceğine dikkati çekti. Başta Belçika olmak üzere AB üyesi ülkeleri sert bir dille uyaran Çiçek, şunları söyledi:

"Türkiye'de eylem koymuş, birçok insanın canına kıymış bu örgütlerin yöneticileri ve mensupları maalesef birçok uluslararası kuruluş içinde beraber bulunduğumuz, bazı savunma ittifaklarında beraber olduğumuz ülkelerde varlığını sürdürmektedir, hatta bir kısım yöneticileri oradan bu örgütleri yönetmektedir. Uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerinin gereğini yerine getirememektedir. Dolayısıyla bu türlü kararlar terör örgütlerine cesaret vermektedir. Bunun çok açık ve net olarak bilinmesi lazımdır.

Tabiatıyla biz bu türlü bir durumla ilk defa karşılaşıyor değiliz Türkiye olarak. Bize verilecek cevapların da ne olduğunu biliyoruz. Bu konuları her platformda gündeme getirdiğimizde verilen bir klişe cevap vardır. 'Bizde yargı bağımsızdır'. İnanıyorum ki bu türlü konulara tepki koyduğumuzda alacağımız ve almakta olduğumuz cevaplar da aynıdır. Ama aynı ülkeler Türkiye sözkonusu olduğu zaman mahkemelerin bağımsızlığını, işin yargı ile ilgili kısmını gözardı ederler. 'Şu neden olmuyor, bu neden olmuyor.

Filanca ile ilgili neden bu kararlar verildi' diye her türlü tepkiyi koymaktan da geri kalmazlar. Zannediyorum terörle mücadele konusunda bazı ülkelerin bulunduğu pozisyonu, samimiyetini ve işbirliği noktasındaki kararlığını göstermesi açısından bu olay önemlidir. Bu karar önemlidir."

Bu konuyu Bakanlar Kurulu'nda etraflıca görüştüklerini dile getiren Çiçek, kendisinin başkanlığında bir heyet oluşturulduğu, bu konunun uluslararası platformlarda takip edilmesiyle ilgili olarak, söylenenlerin, konulan tepkilerin ötesinde, başlıca neler yapılabilecekleri netleştireceklerini bildirdi. Çiçek, "Şundan vatandaşlarımız emin olmalıdır ki, artık bu türlü kararlardan sonra 'yargı bağımsızdır' sözüyle bizim yetinmemiz sözkonusu olmaz. Uluslararası hukuktan doğan ne imkan varsa, bu konuyu her platformda daha yüksek sesle gündeme getirmiş olacağız" dedi.

Çiçek toplantıda ayrıca Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tasarıyı ele aldıklarını da sözlerine ekledi.

8sutun



Bu haber 235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs