'Ağabey’ler Rakel Dink'e sataştı | " /> 'Ağabey’ler Rakel Dink'e sataştı | "/>

En Sıcak Konular

'Ağabey’ler Rakel Dink'e sataştı

11 Şubat 2008 18:43 tsi
'Ağabey’ler Rakel Dink'e sataştı Bugün yapılan Dink cinayeti davasından ilk bilgiler haber merkezimize ulaşmaya başladı. Azmettirici olarak yargılanan ‘ağabeyler’ Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in duruşmada Rakel Dink’e hareketlerle sataştıkları öğrenildi. TuncelR

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde; sanıklardan O.S’nin 18 yaşından küçük olması nedeniyle basına kapalı görülen duruşmaya, Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve O.S’nin de aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. CHP milletvekillerinden oluşan “Hrant Dink Davasını Araştırma ve İzleme Grubu” ile Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ve bazı milletvekilleri ile gazetecilerden oluşan “Hrant Dink Duyarlılık Grubu” da duruşmayı izliyor. Duruşmanın ilk bölümü, sanıklardan “ağabeyler” olarak adlandırılan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in Rakel Dink’e sataşmaları nedeniyle gergin geçti. Duruşmada sataşmalar dahil, tüm konuşmalar kameralar tarafından kaydediliyor.

Gizli duruşmada kameralı kayıt

Duruşmada, sanıklardan Erhan Tuncel’in İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından cezaevinde “tanık” olarak alınan ifadesinin okunduğu öğrenildi.

Tuncel’in duruşma sırasında Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’e sözlü olarak sataştığı, ayrıca Dink ailesinin avukatları tarafından yöneltilen soruları yanıtlamayacağını söylediği de ifade edildi.

Yasin Hayal’in de, Dink Ailesi’ne el sallayıp güldüğü belirtildi.

Yasin Hayal’in “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan avukatı Fuat Turgut, duruşmaya verilen ara sırasında, adliye bahçesinde basın mensuplarının soruları üzerine “Hrant Dink Ailesi, Yasin’e sürekli diş sıkıyorsa, ters ters bakıyorsa el sallamış olması çok şey midir, çok mu ayıptır? Ben görmedim. Benim görüş sahamda değildi” dedi.

TUNCEL VE O.S’DEN YANIT YOK

Turgut, duruşma salonunda Erhan Tuncel ile O.S’nin, kendisinin sorduğu sorulara cevap vermediğini kaydetti. Fuat Turgut, “Brüksel mandacısı elleri kanlı Avrupalıların temsilcisi Lagendijk’in duruşma salonundan dışarı çıkarılmasını istedim. Türkiye’de Türk düşmanı her faaliyetin içerisinde bulunuyor. Ancak mahkeme, dışarı çıkmamalarını uygun gördü” dedi.

CHP ARAŞTIRMA VE İZLEME KOMİSYONU KURDU

Adliye bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, CHP yönetiminin 6 kişiden oluşan bir araştırma ve izleme komisyonu kurduğunu belirterek, bu komisyonun üyelerinin, davayı her aşamasında takip edeceğini kaydetti.

Bu kapsamda, duruşmanın sabah başlayan bölümünü izlediğini, geri kalan kısmını başka bir komisyon üyesinin izleyeceğini belirten Mengü, “Bunun, 3-5 çocuğun yaptığı bir olay olmadığı inancındayız” dedi. Cinayetin perde arkasının ortaya çıkarılması için milletvekilleri olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Mengü, şunları kaydetti: “Ancak bir şeyi söylemeden geçmek beni çok rahatsız eder. AB temsilcisi buradaydı. Gayet tabii burada duruşmayı izleyecek. Bundan gocunacağımız bir şey yok. Belki dünyanın en teknolojik yargılamalarından birini seyrettik. Hakikaten eski bir avukat olarak da iftihar ettim teknolojiyle. Keşke bütün mahkeme salonları böyle olsa. Ancak bugün burada bulunanların Fehriye Erdal ile ilgili de aynı hassasiyeti göstermelerini çok isterdim. Katil olduğu sabit bir insan hakkında verilen o karar, insanlık adına, insan hakları adına, adil yargılanma hakkında hangi hakka sokarsanız sokun demokrasi adına bir utançtır. Sayın temsilciyi burada görmekten gurur duyuyoruz, zevk alıyoruz ama keşke onu bir Fehriye Erdal duruşmasının salonunda da görsek daha mutlu olurdum.”
Mengü, oluşturulan heyette milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Mehmet Ali Özpolat, Turgut Dibek, Çetin Soysal ve Sacit Yıldız’ın görev aldığını kaydetti.

“HEPİMİZ ERMENİYİZ” SLOGANI ATAN SANIĞA SALDIRI

Bu arada, davanın görüldüğü Beşiktaş’taki ağır ceza mahkemesinde sağ ve sol görüşlü sanık ve şüpheliler arasında arbede yaşandı. Sol örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan Emeğin Bayrağı Dergisi çalışanı Cengiz Kara, cezaevi aracından indirilirken, “Hepimiz Ermeniyiz” şeklinde slogan attı.

Bu slogana tepki gösteren başka bir davanın sanığının darp etmesi sonucu kaşı açılan Kara, adli tabiplikte tedavi edildi.

Bu olaydan bir süre sonra Cengiz Kara ile aynı davada yargılanan Fehmi Demirel ve Haydar Bayar ile “uyuşturucu ticareti yaptıkları” iddiasıyla gözaltında adliyeye getirilen 2 şüpheli arasında nezarette tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda yaralanan Demirel ile Bayar, adli tabiplikteki ilk müdahalenin ardından, yüzlerinde kırık olabileceği şüphesiyle Sait Çiftçi Kamu Sağlığı Merkezi’ne götürüldü.

Ntvmsnbc



Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs