En Sıcak Konular

Baba'dan rektörlere 'Türban nasihatı'

11 Şubat 2008 17:05 tsi
Baba'dan rektörlere 'Türban nasihatı' 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, üniversitelerdeki türban sınırlamasını önleyen Anayasal ve yasal değişiklikleri uygulamayacaklarını söyleyen rektörlere, kanunlara karşı çıkılamayacağını söyledi.

Demirel, akademik dünyanın bu doğrultudaki girişimlerinin yanlış olacağını belirterek, sorunlarda haklı olan çevrelerin haklı yollara başvurarak hak aramasını istedi.

9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel, Adalet Partisi'nin 47'nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz ve heyetini kabul etti. Güniz Sokak'ta bulunan evinde konuklarıyla birlikte basının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin iyi ve kötü tarihiyle kabul edilmesini ve yaşananlardan ders alınmasını istedi.

Ülke için en önemli değerin birliktelik olduğunu belirten Demirel, siyasette önceki yıllarda yaşanan dalgalanmalardan yakındı. Süleyman Demirel, içinde bulunulan zaman diliminin kaygıları ihtiva ettiğini kaydederek, her şeye müspet ölçülerde bakılması, karamsarlık içine girilmemesi tavsiyesinde bulundu.

Süleyman Demirel, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Türbana yönelik Anayasal değişiklikleri kimi rektörlerin ve öğretim üyelerinin uygulamayacağı yönündeki tepkilerini hatırlatması üzerine 9'uncu Cumhurbaşkanı, üniversite ve rektörlerin konuyla ilgili hassasiyetlerinden haberdar olduğunu söyledi.

Demirel, kanunlara karşı çıkılamayacağını, böyle bir yola girilmesinin yanlış olduğunu belirtirken, "Haklı olduğunuz sournlarda haklı yollardan giderek ve haklı kalarak hak arayacaksınız" diye konuştu.

Değişikliklerin hukuki ve toplumsal yansımalarına yönelik görüşmelerinin sorulmasına karşılık Süleyman Demirel, Türkiye'de her şeyin tartışılabileceğine işaret etti. Kimi konuların yüzeysel, kimi konuların da derinliği bulunduğuna temas eden Cumhurbaşkanı Demirel, türbanla ilgili konunun uzun zamandır tartışıldığına dikkat çekti.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİ USULÜNE GÖRE YAPILDI"

Türban konusunda toplumun bölündüğünü kaydeden Demirel, toplumun söz konusu durum karşısında birbirini anlamasının zaman alacağını ifade etti. Demirel, Türkiye'nin açık ve demokratik bir toplum olduğunu söyleyerek, anayasa değişikliklerinin usulüne uygun yapıldığını dile getirdi.

Milletin böylesine büyük bir sorunu da taşıyabileceğine değinen 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel, Cumhuriyetin kendisini taşıyacak güce sahip olduğunu söyledi. Süleyman Demirel, "Halkın bir kısmı düzenlemeyi laikliğe tehdit görüyor ki tedirgin oluyor, kurumlar görüyor ki tedirgin oluyor. Bakınız bu tavırlar dahi bize laik cumhuriyetin ilelebet var olacağını gösterir" şeklinde konuştu. 9'uncu Cumhurbaşkanı, rejime yönelik değişiklikler konusundaki endişelere karşılık olarak da rejimin değiştirilmesinin mümkün olmayacağını belirtti.

Kabulde konuşan DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz de Adalet Partisi'nin 47'nci kuruluş yıldönümünü kutladı ve çok partili siyasi hayatın ülkeye getirilerinden söz etti.

Türkiye'de anayasa sıkıntısı olduğuna işaret eden Çetin Özaçıkgöz, geçmişte yapılan anayasaların var olan elbiseye sığdırılamamasından yakındı.

Dinç ve sıhhatli olduğu gözlenen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz ve heyetini kabulünün ardından fiziki tedavi için hastaneye gitti.

8 sütun



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,556 µs