En Sıcak Konular

Çiçek: Baykal türban için söz verdi

11 Şubat 2008 16:54 tsi
Bakanlar Kurulu Toplantısından sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Çiçek, CHP'nin başörtüsü tutumunu eleştirerek, "CHP çözüm getirmedi, Baykal 2002'de söz vermişti" dedi..

"Baykal başörtüsü sorununu çözmek için 2002 seçimlerinden önce söz vermişti..."

Bakanlar Kurulu Toplantısı'ndan sonra basın mensuplarını sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, CHP’nin 2002 seçimlerinden önce başörtüsü sorunun çözmek için söz verdiğini hatırlattı.

Başörtülü öğrencilerin bugün Kocaeli Üniversite'sine, başörtüleriyle girmesiyle ilgili olarak sorulan soruya, "Bakanlar Kurulunda olduğumuz için, hiç bir şeyden haberim yok." şeklinde cevap veren bakan Çiçek "Kim ne yapacaksa bize değil hukuka sorup yapacak. Kimsenin bana sorarak bir şey yapmasına gerek yok. Herkes hukuka göre istediğini yapmakta serbesttir. Bizim tek isteğimiz, herkes suiistimallerden kaçınmaları olur. Kanun var nizam var” dedi.

REKTÖRLERDEN İSTEĞİMİZ YOK

“Rektörlerden ekstra isteğimiz yok. Herşey hukuk dahilinde olmalıdır. Herkes hukuk çerçevesinde hareket etmelidir.” Diyen Bakan Çiçek, Baykal’ın 2002’de bu sorunu çözmek için söz verdiğini belirtti. CHP’nin çözüm için hiçbir çözüm getirmediğini ifade eden Çiçek, “Ortada 40 yıllık bir sorun var. Üstelik bu sorunu konuşmayan parti de yok. Anamuhalefet partisi lideri Baykal'ın 2002'de iktidara gelirse çözeceğine ilişkin sözleri var.” Diye konuştu. 

"CHP ÇÖZÜM GETİRMEDİ"

Samimiyetle bu sorunu aşmak için çağrıda bulunduklarını fakat CHP’nin çözüm getirmediğini ve bunu istismar ettiğini belirten Bakan Cemil Çiçek şunları söyledi: “Anamuhalefet partisi iktidar adayıdır. Eğer iyi çözümler getirebiliyorsa gelsinler çözelim. Maalesef üzülerek söylüyorum CHP'nin bir çözüm önerisi yok. Gören var mı? Göreceksiniz Anamuhalefet partisi, bunu bir istismar olarak görecek ve bir çözüm getirmeyecek. Çözüm getirmemek de bir istismardır. Kimin aklında daha iyi niyetle bir çözüm varsa onu tartışabiliriz.

Haber 7  
 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,786 µs