En Sıcak Konular

Dolar güne hızlı başladı

11 Şubat 2008 11:48 tsi
Uluslararası piyasalarda devam eden tedirginlikler doların içeride güne hızlı bir başlangıç yapmasına neden oldu. Dolar, bankalararası piyasada 1.23 YTL'nin üzerini gördükten sonra hafifçe gevşeyerek 1.2230/60 YTL'de dengelendi

Dolar cuma günü bankalararası piyasada 1.2040/1.2050 YTL'den günü tamamlamıştı. Böylece dolardaki değer artışı 10:00 itibariyle yüzde 1.6 olarak gerçekleşti.

Hareketi değerlendiren uzmanlar, yurtdışı piyasalardaki çalkantının içeriye de yansıdığını belirtiyor. Özellikle sabah Asya borsalarında yaşanan düşüşler Avrupa için düşük açılış beklentileri kurların haftaya yükselişle başlamasına neden oldu.

"ARTIK YÜKSELİŞ BAŞLADI"

Anadolu Yatırım Teknik Stratejisti Halil Reçber, doların artık taban oluşumunu tamamladığını ve yukarı hareketin başladığını belirtti. Reçber, "Kurda 1.20 YTL üzerindeki hareketler artık daha rahat gerçekleşiyor. Bundan sonra 1.25'in kırılma ihtimali yüksek. Hafta sonuna kadar 1.28 ve ardından 1.30'lu seviyeler test edilebilir. Dolarda yeni hedef ise 1.35 seviyesi olacaktır" diye konuştu.

Reuters'a konuşan bir döviz yöneticisi, kredi piyasalarına ilişkin endişelerin yine artığını belirtirken, "bugün iyi bir piyasa olmayacağı belli" diye konuştu.

BORSADA 42 BİN ÇOK KRİTİK

Yurtdışındaki satış bakısının bugün İMKB'de de etkili olması bekleniyor. Asya borsalarında yüzde 2'nin üzerinde düşüşler görülürken, Avrupa borsalarında da yön eksiyi gösteriyor.

Borsa, saat 10:00 itibariyle yüzde 2.2 kayıpla 41 bin 25 puanda bulunuyor.

Turkish Yatırım Finansal Strateji Direktörü Gökhan Uskuay, borsada 42 bin- 46 bin arasında yaşanan taban arayışının olumsuz yönde sona erme sinyallerinin gelmeye başladığını belirtti. Uskuay, "42 bin desteğinin kırılması durumunda yeni dip noktası arayışı başlayabilir. Bu durumda 35 bin seviyeleri gündeme gelebilir" diye konuştu.

Yapı Kredi Portföy Portföy Yöneticisi Serdar Orman ise Dow Jones'un 11 bin 600 puana gerilemesi ve İMKB'deki satışların hızlanması durumunda endeksin önümüzdeki haftalarda 38 bin seviyesine kadar gerileyebileceğini söyledi. Orman'a göre endeks 42 bin seviyesinin üzerine tutunursa, borsa 46 bine kadar yükselebilir.

Oyak Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol, borsalardaki düşüşün yanı sıra hafta sonunda yapılan G7 toplantısında global ekonomide yavaşlama beklentilerinin konuşulmasının da piyasalar açısından olumsuz olduğunu belirtti. Erginol, endeksin bugün de 42 binin altında kalması halinde yeni hedefin 39 bin puan olacağını söyledi.

Haber 10



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs