En Sıcak Konular

Yeni soğuk hava dalgası geliyor

11 Şubat 2008 10:37 tsi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının bu akşamdan itibaren yeniden etkili olması bekleniyor. Marmara'da yağmurun yanı sıra kuvvetli poyraz etkili olacak

Yurt geneli haftanın ilk gününe soğuk ve yağışlı bir havayla başlıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, bugün özellikle Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamı, Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde yağış beklentisi var. Kırklareli, Tekirdağ, Bilecik, Bolu çevresinde kar bekleniyor.

Yine Doğu Anadolu'nun güneyinde yağışlar kar şeklinde, Kahramanmaraş çevresinde karla karışık yağmur, diğer bölgelerde yağmur şeklinde olacak. Sıcaklıklar haftanın ilk gününde 1 - 2 derece düşecek.

Salı günü Marmara'nın kuzey doğusunda, Zonguldak çevresinde yağmur, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar şeklinde olacak. Diğer yerlerde parçalı az bulutlu bir hava beklenirken, iç kesimlerde sis beklentisi var.

Doğu donuyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süredir duran kar yağışı bu akşamdan itibaren yeniden bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 25 dereceyle Erzincan'da ölçüldü. Sıcaklıklar Erzurum'da eksi 24, Ardahan'da eksi 22, Kars'ta eksi 17, Ağrı'da eksi 14 ve Iğdır'da eksi 6 derece oldu.

Trakya bölgesinde önceki gece yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı kent merkezlerini etkilemedi. Kırklareli merkeze bağlı Dereköy'de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken Dereköy Sınır Kapısı'na ulaşımı sağlayan yolun kapanmaması için Karayolları ekiplerince temizleme ve tuzlama çalışması yapıldı. Ekipler Gelibolu-Keşan yolunun Korudağ mevkiinde etkili olan kar yağışının ulaşımı aksatmaması için de yoğun çaba sarf etti.

Adalara ulaşım durdu

Bu yolu kullanan sürücüler zincir ve takozsuz trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı. Çanakkale'de aralıklarla süren yağışlı havaya saatteki hızı 70 kilometreyi bulan poyraz fırtınası da eklenince Gökçeada'ya 3, Bozcaada'ya 2 gündür deniz ulaşımı sağlanamıyor. Çanakkale- Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri ise normal olarak devam ediyor. Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 23 köye elektrik verilemiyor, 16 yerleşim birimiyle de telefon görüşmesi yapılamıyor.

AA



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs