En Sıcak Konular

'Çene altına' BBP çözümü

11 Şubat 2008 10:16 tsi
BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’ndan, 17. maddeyle ilgili tartışmaları bitirecek öneri: ‘Baş örtüsü çene altından bağlanacak’ cümlesindeki ‘bağlanacak’ ibaresi çıkarılırsa, dileyen fiyonk yapar, dileyen iğne takar.

Anayasa değişikliğinin ardından gözlerin çevrildiği YÖK Kanunu'nun Ek 17. Maddesi'ne ilişkin ilk değişiklik önerisi, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan geldi. Yazıcıoğlu'nun hazırladığı değişiklik önerisinde, Ak Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı değişiklik teklifinde yer alan "başın örtülmesi, kişinin yüzü açık ve kimliğinin tanınmasına imkan verecek ve çene altından bağlanacak şekilde olması gerekir" fıkrasında yer alan 'bağlanacak' ibaresinin metinden çıkarılmasını içeriyor.

Böylece başın bağlanma şekli yüzünden gereksiz yeni tartışmaların önüne geçileceğini belirten Yazıcıoğlu, "Bu tartışmalara bir son verilmiş olacak. Çünkü, başörtüsü fiyonk şeklinde mi bağlanacak, iğne ile mi tutturulacak, tavşan kulağı mı yapılacak, bu tür lüzumsuz tartışmalar önlenir" uyarısında bulundu.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEK

Yazıcıoğlu, hazırladığı değişiklik önerisini Başbakan Erdoğan'a sunulmak üzere Ak Parti Grup Başkanvekillerine sunduğunu, gerekirse Erdoğan ile de bir araya gelebileceğini söyledi.

Yazıcıoğlu, "Tarihi bir düzenlemeyi yeni ve gereksiz tartışmalarla gölgelememek gerekiyor. O yüzden 'bağlanır' ibaresi metinden çıkarılırsa iş çözülür" dedi. Geçmişte Türkiye'de, 'türban-başörtüsü' kavgasının yaşandığına dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Şimdi de tavşan kulağı, fiyonk olsun kavgası çıkarılıyor. Başörtüsünü, bu tür yeni tartışmalara mahkum etmemek gerekiyor. Bunu serbest bırakacaksak, tarif ve şekillere hapsetmeden, kimlik tespitine imkan verecek şekilde, kılık ve kıyafeti serbest bırakmalıyız. Kaygılar varsa, o kaygıları da dikkate almak gerekir. Kaygıları giderecek düzenlemelere de yer verilebilir" bilgisini verdi.

Yazıcıoğlu, başörtülü okumak isteyenlerin Cumhuriyet ve laiklikle bir sorunlarının bulunmadığını vurgulayarak, "Onlar kendi bireysel tercihlerini, başkalarının özgürlük alanını sınırlamadan ve zorlamadan yaşamak istiyorlar. O şekilde okumak istiyorlar. Onları siyasileştiren siyasetçilerdir. Böyle bir kabahat varsa bireysel özgürlüğünü kullanmak isteyenler değil, onu kullananlarındır" dedi.

‘CÜPPE MÜMKÜN DEĞİL’

Toplumda bazı çevrelerin kaygılarını giderecek düzenlemelerin zaten yürürlükteki kanunlarda mevcut olduğuna dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Birilerinin cüppeyle gelmesi mümkün değil. Öte yandan, 'bikiniyle gelen olursa' deniliyor; bunlar ironiktir. Genel ahlak diye bir şey var. İnsanlar her istediği yere gidemiyorlar. Böyle basit tartışmalarla rejim sorunu üretmek kimseye fayda getirmez" diye konuştu.

bugün



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs