En Sıcak Konular

Clinton'ın başı Obama ile dertte!

11 Şubat 2008 09:48 tsi
Clinton'ın başı Obama ile dertte! Demokrat Parti başkanlığı yarışının son ön seçimlerinde rakibi Barack Obama karşısında bozguna uğrayan ve çıkış yolu arayan Hillary Clinton, çareyi kampanya sorumlusunu değiştirmekte buldu.

Demokrat partinin iki adayı Obama ve Clinton arasındaki kıyasıya mücadele Cumartesi yapılan Louisiana, Nebraska, Washington eyaletleri ile ABD'ye bağlı Virgin Adaları ve Pazar günü yapılan Maine eyaletindeki ön seçimler ile devam etti.

Haftasonu 5'te 5 yapan Obama, bu sonuçlar ile Clinton'ı bozguna uğrattı. Ekonomik açıdan zor günler geçiren ve kendi özel hesabından kampanyasına en az 5 milyon dolar para aktarmak zorunda kalan Clinton, bu sonuçlar karşısında çareyi kampanya sorumlusunu değiştirmekte
buldu.

Başlangıçtan beri kendisi ile çalışan Patti Solis Doyle'yi görevden alarak yerine yine uzun zamandır çalıştığı Maggie Williams'ı atadı. Seçimlerde istediği sonucu elde edemeyen Clinton'ın yarıştan çekilen ve 26 delegesi bulunan John Edwards ile gizlice buluştuğu ve destek istediği de ortaya çıktı.

Clinton'ın bu hareketi, Obama'ya karşı seçimlerde elde edemediği delegeyi, Edwards aracılığı ile sağlayarak kampanyası için bir 'ivme' oluşturma çabası olarak değerlendirildi.

CNN'in son verilerine göre ise Clinton'ın bin 148, Obama'nın ise bin 121 delegesi var. Demokrat Parti'de başkan adayı olabilmek için en az 2 bin 25 delege gerekiyor.

Ön seçimler 12 Şubat Salı günü yapılacak Maryland ve Virginia eyaletleri ile devam edecek. Demokrat Parti'de asıl dönemecin 4 Mart'ta yapılacak Ohio, Texas ve Vermont önseçimleri olduğu belirtiliyor. Clinton'ın buralarda da kaybetmesi durumunda umudunun kalmayacağı ifade ediliyor.

Cumhuriyetçi Parti'de ise, evanjelik Hristiyanların büyük destek verdiği Mike Huckabee, ABD Başkanı George W. Bush'un da desteklediği favori aday John McCain karşısında Cumartesi günü yapılan Kansas ve Louisiana önseçimlerinde zafer kazandı.

McCain'in 723, Huckabee'nin ise 217 delegesi bulunuyor. Cumhuriyetçiler de 12 Şubat Salı günü yapılacak Maryland ve Virginia eyaletlerindeki ön seçimlerde kozlarını paylaşmaya devam edecek.

haber7



Bu haber 190 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs