En Sıcak Konular

Özgürlük Hürriyet'i kaosa soktu

11 Şubat 2008 09:45 tsi
Özgürlük Hürriyet'i kaosa soktu Anayasa değişikliğinin Meclis'te 411 gibi rekor bir oyla kabul edilmesi bazı gazetelerin yasakçı yüzlerini ortaya çıkardı. Vatan ve Hürriyet gazetesi, başlıklarında 'kaos' ifadelerine yer verdiler. Bakın Türk Medyası yeni düzenlemeyi manşetlerine nasıl

Başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğinin TBMM'de 411 gibi rekor bir oyla kabul edilmesi, hemen hemen tüm gazetelerde maşet oldu. Bazı gazeteler, başlıklarında 'kaos ve bölünme' ifadelerine yer verdi.

'TEHLİKELİ BÖLÜNME'

Milliyet: "Türban Tartışmaları Türkiye'yi Kutuplara Ayırdı" üst başlığını kullanan Milliyet, "Tehlikeli Bölünme" başlığıyla haberi okurlarına duyurdu.

HOŞGELDİN KAOS

Vatan: "Hoşgeldin Kaos" başlığını kullanan gazete, "Türbanla ilgili Anayasa paketi Meclis'ten geçti. YÖK Yasası'na 'çene altı' formülü nasıl girecek belirsiz. Rektörler ne yapacağını bilmiyor. Şimdi gözler yargıda" ifadelerine yer verdi.

REJİM AĞIR YARA ALDI

Yasağın kalkmasından en çok rahatsız olan gazetelerden biri Cumhuriyet oldu. Yasak taraftarı gösterileri manşetine çeken Cumhuriyet, "Halktan Türbana Hayır" başlığını kullandı.

TÜRBANI BIRAK YAĞA BAK

Akşam: "Türbanı Bırak Yağa Bak" başlığıyla çıktı. “Resmi verilerde yıllık enflasyon yüzde 8.39 görünüyor ama yağ ve bakliyatta zam yüzde yüzleri buluyor" denildi.

'MECLİS'TE EVET'

Sabah: "Meclis'te Evet, Meydanda Hayır" başlığıyla çıkan haberde, "Başörtülü kızlara üniversite eğitimi yolu dün açıldı" denildi.

MECLİS YASAĞI KALDIRDI

Zaman: "Meclis Yasağı Kaldırdı" başlığıyla duyurdu. Gazete Sıhhiye Meydanı'ndaki mitinge 1. sayfasında yer vermedi.

'TÜRBAN BAHARI'

Star: "Türban Baharı" başlığını kullanan gazete, "Başörtüsü yasağına karşı toplamda oluşan mutabakat Meclis'e de yansıdı" yorumunda bulundu.

'GÜL'ÜN ONAYI YETER'

Taraf: "Gül'ün Onayı Yeter" başlığıyla çıktı. “Türban serbestisi için başka yasa gerekmez, Gül değişikliği onaylarsa yeter" dedi.

'ÖZGÜRLÜĞE 411 EVET'

Vakit: "Özgürlüğe 411, yasağa 103" başlığıyla, haberi manşetten duyurdu.

'EVET REKORU KIRILDI'

Bugün: "Sıra 17. Maddede" başlığıyla çıkarken "Anayasa değişikliği Meclis'te 411 oyla kabul edildi. 'Evet' rekoru kırıldı. YÖK Kanunu'nun geçici 17. maddesi de değiştirilirse, üniversitelerin kapısı başörtülü kızlara açılacak" dedi.

'Hürriyet' rahatsızlığı

Anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmesini '411 El Kaosa Kalktı' manşetiyle duyuran Hürriyet gazetesi, yasağı en şiddetli savunan gazetelerin başında yer aldı. Gazete, başörtüsünün 1997 yılında Anayasa Mahkemesi kararıyla yasaklandığını ileri sürmesi, bilgi eksikliği mi yoksa hukuksuzluğu örtbas girişimi mi düşüncelerine neden oldu. Oysa yasağa gerekçe gösterilen Anayasa Mahkemesi kararı 1990 yılında verilmişti. 1997 28 Şubat sürecinde 'durumdan vazife çıkaran' başta İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve bazı rektörler, keyfi yasağı başlattılar ve 1998 yılında YÖK'ün dayatması yüzünden yasak tüm üniversitelerde uygulanmaya başlandı. Hürriyet, AK Parti ve MHP'de fire olduğu iddialarını ileri sürerken 411 oyun nereden geldiğini izah edemedi.

Yeni Şafak



Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,682 µs