En Sıcak Konular

ABD El Kaide belgelerini açıkladı!

11 Şubat 2008 00:11 tsi
ABD El Kaide belgelerini açıkladı! Çokuluslu Güçlerin Askeri Sözcüsü Amiral Gregory Smith, geçtiğimiz yılın sonunda düzenlenen operasyonlar sonucunda ele geçirilen El Kaide'ye ait belgelerden, örgütün çöküş aşamasında olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Smith, "Ele geçirilen 39 sayfalık örgüt raporu ve 16 sayfalık günlükten, El Kaide'nin özellikle El Anbar bölgesinde tutunmakta güçlük çektiği anlaşılıyor" dedi.

Örgütün henüz yenilmediğini ve halen büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Smith, "Bu belgeler, El Kaide'nin özellikle El Anbar bölgesindeki uzun vadeli planlarının boşa çıktığını, yabancı savaşçı bulmakta zorluk çektiğini ve halkın desteğini kaybettiğini göstermektedir" şeklinde konuştu.

Ele geçirilen 16 sayfalık günlükte, örgütün önce kentleri sonra da gelir kaynaklarını, ardından da halkın azalan desteği sonucu köyleri de kaybettiğinin belirtildiğini ifade eden Smith, günlükteki bir paragrafta, Ebu Tarık isimli bir El Kaide liderinin, " Bölgemde aşiretler yön değiştirmeden önce, 600 adamım vardı. Adamlarımdan bazıları bozgunculara katıldı, bazıları da kaçtı. Şu anda elimde 20 kadar adamım kaldı" dediğini belirtti.

Örgüt lideri Ebu Eyüb El Masri'nin önde gelen danışmanlarından olan Ebu Maysara'nın kaleme aldığı raporda, Irak güvenlik güçlerinin ve çokuluslu güçlerin hatalarından ders aldıklarının ve artık daha etkili olduklarının altı çiziliyor.

Sünni halkın, terör ortamından bıktığını ve artık kendilerine destek vermediğini ifade eden El Kaide yetkilisi, El Anbar bölgesinde artan güvenlik önlemlerinin, bölgeye yabancı savaşçıların girmesine engel olduğunu da belirtiyor ve bu sebeplerden dolayı El Kaide eylemlerinin söz konusu bölgede durma noktasına geldiğini raporluyor.

Pek çok terör örgütünü topraklarında barındıran Irak'ın, azalan gücüne rağmen, en büyük düşmanı olarak gösterilen El Kaide, artık Amerikan güçlerinden çok Irak Askeri Güçleri ve Sahva (Uyanış) Hareketi ile mücadele etmek zorunda kalıyor.

Irak genelinde 77 bin 500 Sahva Hareketi üyesi bulunduğunu ifade eden Smith, bunlardan 7 bin 700'ünün Irak polisine katılmak üzere eğitildiğini söyledi.

Mynet



Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs