En Sıcak Konular

DTP tahrike devam ediyor!

10 Şubat 2008 15:25 tsi
DTP tahrike devam ediyor! DTP Tunceli İl Kongresi’nde yine çok tartışılacak konuşmalar yapıldı. DTP’li Yüksek, Tunceli’de 1996’da 7 askeri şehit edip 33 askeri yaralayan canlı bomba Zeynep Kınacı’nın özgürlük eylemcisi olduğunu söyledi.

7 askerin katili özgürlük savaşçısı oldu!
 
DTP Tunceli İl Kongresi’nde yine çok tartışılacak konuşmalar yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmadığı, Atatürk portresi ve Türk bayağının asılmadığı kongrede konuşan Tunceli Belediye Başkanı DTP’li Songül Erol Abdil, Kuzey Irak’taki PKK’lı teröristlerin karargahının bulunduğu Kandil Dağı’na her uçak kalktığında, aynı havayı soludukları ve beraber büyüdükleri insanların öldürüleceği kaygısını yaşadıklarını söyledi.

Teröre methiye

Kongreye katılan DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek ise Tunceli’de 30 Haziran 1996’da intihar saldırısı yapan ve 7 askerin şehit, 33 askerin de yaralanmasına neden olan PKK’lı canlı bomba Zilan ’kod isimli Zeynep Kınacı’yı ’özgürlük eylemcisi’ ilan etti. Yüksek, şöyle konuştu:

“Hala Zilan’ların bu kentte geliştirdikleri özgürlük eylemlerini hissediyorum, hala toprağa bedeni düşen yoldaşlarımın çığlıklarını duyuyorum, hala halkımız üzerinde geliştirilen baskının zulmün açılarını yüreğimde hissediyorum ve hala Dersim’in tüm bunlara karşı geliştirdiği özgürlük direnişini hissediyorum.”

Kapatma davasında söz savunmanın

Anayasa Mahkemesi’nin, Demokratik Toplum Partisi kapatılması istemiyle açılan davada, partiye ön savunma için verdiği 1 aylık ek süre yarın doluyor. Savunma için hazırlıklarını hummalı biçimde sürdüren DTP’liler, partinin savunmalarını sürenin dolduğu gün sabah verecek. Yüksek Mahkeme, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın açtığı kapatma davasında, DTP’nin, ön savunma için istediği 3 ay ek süre verilmesi talebini reddetmiş, partiye sadece 1 aylık ek süre vermişti. DTP’nin hukukçu milletvekillerinden Hatip Dicle, savunma hazırlığına akademisyenlerin de katıldığını söyledi.

vatan



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,858 µs