En Sıcak Konular

Doğan Grubu neden böyle tavır alıyor?

10 Şubat 2008 15:00 tsi
Doğan Grubu neden böyle tavır alıyor? Meclis büyük bir oy farkıyla anayasada değişiklikten yana tavrını sürdürdü. Günlerden beri yaptıkları yayınlarla bu gelişmeyi durdurmaya çalışan Aydın Doğan'ın sahibi olduğu medya organlarının yeni bir yenilgisi bu... Peki de, neden böyle bir tavır alıyo

Fehmi Koru / Yeni Şafak


Kendilerine yazık
Meclis anayasa değişikliği için toplandı ve yine büyük bir oy farkıyla değişiklikten yana tavrını sürdürdü. Cumhurbaşkanı onadığı zaman Resmi Gazete'de yayımlanacak değişiklikler yürürlüğe girecek. Türkiye daha özgür olmayacak belki, ama eğitim özgürlüğü biraz daha pekişmiş ve o özgürlüğü engellemek bir 'anayasa suçu' haline dönüşmüş olacak.

Günlerden beri yaptıkları yayınlarla bu gelişmeyi durdurmaya çalışan Aydın Doğan'ın sahibi olduğu medya organlarının yeni bir yenilgisi bu. Cumhurbaşkanı seçimini 367 safsatasıyla engellemeye çalışmışlardı, başarılı olamadılar. Seçim tarihinin erkene alınmasının önüne geçmek istediler, başarılı olamadılar. Gözlerini sandıktan CHP-MHP koalisyonu çıkarmaya diktiler, başarılı olamadılar. Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü beğenmediler, başkası olsun diye olağanüstü gayretlere girdiler, başarılı olamadılar.

Daha geriye gidip 11 Eylül uğursuz eylemlerini değerlendirme ve Irak'ın işgali gibi konularda yanlış ata oynamalarını da dile dolayacak değilim. Şu özet yeterli: 'Kayıp davaların yayın grubu' Aydın Doğan medyası ve anayasa değişikliğiyle yasakçı tavrı sona erdirme girişiminde de yanlış tarafta kaldıkları fena halde meydanda.

Durumu centilmence kabullenip üniversite kapılarının hak eden herkese açık tutulması gerektiğini savunacaklar mı? Yoksa yeni bir yenilgi tatmak ve sonunda yine kaybetmek üzere başka bir davanın peşinden mi sürüklenecekler? Ne dersiniz?

Benim beklentim şu: Aydın Doğan'ın sahibi olduğu medya organları, gazeteler, televizyonlar, bugünden itibaren ve hep bir ağızdan, “Bu değişiklikler yeterli değil” diye bağırmaya başlayacaklar. “İki cümle takviyesiyle ne değişti ki?” diye soracaklar. “Anayasa Mahkemesi bu iki maddeyi görüşür ve iptal eder” diyecekler. “Yasa da çıksa değişmez, yasak kalkmaz” diyecekler.

Diyecekler de diyecekler...

Peki de, neden böyle bir tavır alıyor Aydın Doğan'ın sahibi olduğu medya organları? Artık işi pişkinliğe vurup hepsi birden aynı manşeti çekme pahasına hem de? Birkaç gün önce üç gazete birden “Üniversite ayakta” manşetiyle çıktı. Dün de, iki gazete birden Merkel'in “Türban takmanızı anneniz mi istiyor?” sorusunu manşetleştirmişti.

“Neden?” sorusuna birden fazla cevap bulmak mümkün. Türkiye'nin daha özgürlükçü, daha demokrat, daha evrensel standartlarda bir ülke olmasını istemiyor olabilirler, öyle bir ülkede boruları iyice ötemez hale geleceği için... Belki de doğrudan eldeki konuyla ilgili bir saplantıları olabilir; sırf Türkiye'de bilimle din arasında bir çelişki olduğunu gösterebilmek için 'tıbbî müdahaleyi reddeden' Amerikalı bir Hıristiyan tarikatın referansına başvuran bir yazı bile yayımlayabildiler çünkü.

Gerçeği yakalamada yararlı olabilecek başka cevaplar da verilebilir, ancak galiba en akla yakını şu: Başta patronları Aydın Doğan olmak üzere Doğan Medya Grubu'nun yayın organlarını yönetenler, pek çok yazarı, yorumcusu, Türkiye'yi ve dünyayı doğru okuyamıyor, bu sebeple de hep kaybeden tarafta kalıyorlar. 'Zamanın ruhu' kavramı onlara hiçbir şey söylemiyor. Ya o 'ruhu' kavramaktan âcizler veya 'zamanın ruhu' denilen olgunun kendi keyiflerince durdurulabileceğini sanıyorlar.

Magazin eklerini çıkarıp bir daha baksın gazetelerine Aydın Doğan ve Cumhuriyet gazetesiyle karşılaştırsın, bakalım kendi gazeteleriyle Cumhuriyet arasında tavır ve mahiyet farkı görebilecek mi?

Sadece bir medya grubuna sahip değil Aydın Doğan, hemen her alanda ekonomik çıkarları var. Bu akılla yola devam ederlerse yalnızca medyadaki itibarları elden gitmiş olmayacak...

Aman canım, bana ne?

 



Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,372 µs