En Sıcak Konular

Yangında can veren 9 Türk'e veda

10 Şubat 2008 14:28 tsi
Yangında can veren 9 Türk'e veda Yangında hayatına kaybeden 9 Türk'ün cenazesi törenle Ludwigshafen'den Gaziantep'e uğurlandı. Yan yan dizilen 9 cenaze acının büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde geçtiğimiz hafta meydena gelen yangında hayatına kaybeden Türk vatandaşları için tören düzenleniyor. Ölenlerin yakınları ve Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ile Almanların katıldığı törende Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Ludwigshafen Belediye Başkanı da hazır bulundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, törende yaptığı konuşmada, Alman yetkililerin en kısa zamanda olayı aydınlatacağına inandığını ifade ederek, "Farklı inançlara sahip insanlar hep birlikte yaşayacağız. Özümüzü kökümüzü unutmadan hep birlikte kardeşçe yaşamaya çalışacağız. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğiz, ama yaşadığınız bu ülkenin dilini de en iyi şekilde öğreneceğiz" diye konuştu.


Baykal öğleden önce de olayda yaralanan 24 yaralıyı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu da bu elim kazanın nedenlerinin bir an önce tespit edilmesi için çalışmaların takipçisi olacağımız bir kez daha ifade etti.

Çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden ve Türkiye sonuna kadar bu kazanın takipçisi olacaktır" diyen Yazıcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarının yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurguladı.

"Sonucun ortaya çıkması bu 9 canı geri getirmeyecektir" diyen Yazıcıoğlu, acıların bir nebze olsun hafifleyeceğini söyledi.

"Diliyorum bu olay Türkiye-Almanya ilişkilerinde bir dönüm noktası olur" diyen Yazıcıoğlu törenin ardından cenaze yakınları ile Türkiye'ye dönecekleri hayatını kaybedenleri memleketlerinde ebediyete uğurlayacaklarını sözlerine ekledi.

Yazıcıoğlu, "Büyük acı çekiyoruz. Acımız çok büyük ancak acımızı vakur bir şekilde dile getireceğiz."

Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de, "kazada ölenlerin ailelerinin ne kadar büyük bir acı çektiğini biliyoruz. Burada ölen çocukların önünde uzun bir hayat vardı. Acıyı dindirmek için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Kurduğumuz ekiple yangının nedenini en kısa zamanda aydınlatacağımızı emin olabilirsiniz. Var gücümüzle çalışıyoruz. Angela Merkel de bizimle birlikte yas tutuyor.

Geride kalan aile yakınlarına yardımcı olarak bu acıyı bir nebze dindirmek istiyoruz. "

ACILI BABANIN SÖZLERİ

Yangında yakınlarını kaybeden Kamil Kaplan da "Üzüntümüz çok büyük.. Burada yaşadık çocuklarımızı burada doğurup büyüttük. Tek derdim Türk alman kardeşliğinin yaşamasıdır." dedi.

Kusuruma bakmayın çok fazla konuşacak durumda değilim diyen annesi, eşi, çocukları, kız kardeşi, amca kızını kaybeden acılı baba Kaplan'ın sözleri törene katılanları duygulandırdı.

Haber7
 



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,273 µs