En Sıcak Konular

'Bin Ladin'in popülaritesi dibe vurdu'

10 Şubat 2008 14:01 tsi
Pakistan'da yapılan bir kamuoyu araştırması, Usame Bin Ladin ve Taliban'a verilen desteğin ciddi biçimde azaldığını gösterdi.

Pakistan'da yakın zamanda yapılan bir kamuoyu araştırmasının açıklanan sonuçlarına göre, El Kaide lideri Usame Bin Ladin ve Taliban'a verilen desteğin ciddi biçimde azaldığını ortaya koydu.

Merkezi ABD'de olan "Terror Free Tomorrow" (Terörsüz Yarın) örgütü tarafından geçen ay yapılan araştırmada, Pakistanlıların "aylarca süren siyasi kriz ve saldırılardan sonra barışçı muhalefet gruplarını destekledikleri" sonucuna varıldı.

Araştırma sonuçlarına göre, Bin Ladin'i onaylayan Pakistanlıların sayısı ağustostan beri neredeyse yarı yarıya azaldı. Ağustos ayında yapılan benzer bir araştırmada, yüzde 46 oranında olan destekleyicilerin, son araştırmada yüzde 24'e gerilediği belirtiliyor.

Araştırmada, 18 Şubattaki seçimler yaklaşırken, suikasta kurban giden muhalefet lideri Benazir Butto'nun partisinin en fazla destek gören parti olduğu ve Pakistanlıların büyük bölümünün Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in görevi bırakmasını istediğini belirttiği öne sürüldü.

Sonuçlara göre, Pakistanlıların sadece yüzde 1'inin, seçime girmesi durumunda El Kaide yanlılarına oy vereceği, Taliban yanlılarının desteğinin ise yüzde 3 olduğu belirtildi.

Butto'nun partisinin ise katılımcıların yüzde 36,7'sinin desteğini aldığı bildirildi. Navaz Şerif'e destek verenlerin oranı ise 25,3 olarak belirlendi.

Pakistan genelinde 19-29 Ocak arasında 1157 kişiyle yapılan görüşmelere dayanan araştırmanın 3 puanlık hata payı olduğu belirtiliyor.

dunyabulteni



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs