En Sıcak Konular

Türkiye'nin en yaşlısı '0' mu?

9 Şubat 2008 22:33 tsi
Türkiye'nin en yaşlısı '0' mu? Nazik Nine Türkiye'nin en yaşlısı mı Herkes ona Nazik Ebe diyor. Tam çeyrek asırdır ahşap evinde tek başına yaşıyor. Ayakkabı, çorap giymeyi sevmiyor, tarhanaya bayılıyor ve ülkenin en yaşlısı olduğu sanılıyor

Herkes ona Nazik ebe diyor. Köylüler onun gerçek yaşının 115 olduğunu iddia ediyor. 1982 yılında çok sevdiği eşini kaybeden yaşlı kadın, bir daha hiç evlenmemiş. O hayatın tüm zorluklarını görmüş geçirmiş asırlık bir çınar.

1982 yılında çok sevdiği eşi Ahmet Karabük’ü kaybetti. O gün bu gündür ne evlendi, ne de allı duvaklı gelin geldiği köyden dışarı çıktı.

Çorum’un İskilip İlçesi Kurusaray Köyü’nde yaşayan ve köy muhtarının iddia ettiği gibi gerçek yaşının 115 olduğu belirtilen Nazik Karabük isimli yaşlı kadının, yıllar önce gelin geldiği köyden dışarı çıkmadığı, bu güne kadar hiç doktora gitmediği belirtiliyor. Hayatında bir kez evlenen Nazik ninenin evlat özlemi çektiği, çünkü evliliğinden öpüp koklayacak çocuk doğuramadığı dile getirildi.

115 yaşında olduğu iddia edilen Nazik Karabük, köylülerin ve yakın akrabalarının yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor.

Kurusaray Köyü’nde yakınlarının ve köylülerin yardımı ile ayakta duran yaşlı kadının birçok özelliği bulunuyor. Örneğin ayakkabı giymeyi sevmediği gibi, bu güne kadar da ayaklarına hiç çorap giymemiş. En çok tahrana çorbasını seven Nazik nine, kendisini ayakta tutan ve bu yaşına gelmesine neden olan gıdanın tahrana çorbası olduğunu vurguluyor.

Köyde çok sevilen Nazik nineye köylüler “ebe” diye hitap ediyor. Yıllar önce gelin geldiği köyde güzelliği dillere destan olan Nazik nine, şimdilerde yaşının iyice ilerlemesinden olsa gerek çeşitli rahatsızlıklarla da savaşıyor. Nefes darlığı, halsizlik, duyma bozukluğu, titreme gibi çok sayıda hastalığı bulunan Nazik nine, inadına hayatla mücadelesini sürdürüyor.

GERÇEK YAŞI 115 İDDİASI

Nazik nineyi yakından tanıyan, en çok onunla ilgilenenlerden birisi olan köy muhtarı Mehmet Akcan, Nazik nineye devlet elinin uzanması gerektiğini söylüyor.

Köylülerin yardımıyla tüm ihtiyaçları karşılanan Nazik ninenin daha iyi şartlarda yaşamını sürdürebilmesi için mutlaka devlet yetkililerinin duyarlı olması gerektiğini savunan Akcan, “Nazik ebe çok yaşlı. Gerçek yaşı araştırılırsa 115’lerde falan ortaya çıkar. Devlet yetkilileri maddi manevi her desteği bu yaşlı kadına sunmalıdır. Dünyada bekli de en yaşlı Nazik ninedir. Biz büyüklerimize her zaman soruyoruz Nazik ebenin yaşı kaçtır diye, büyüklerimiz ise yaptıkları hesaplamalarda 115 şeklinde yorumluyorlar. Tabi ki nüfusta ne yazarsa odur ancak bizler gerçek yaşının ısrarla 115 olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

haber7 



Bu haber 1,008 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,708 µs