En Sıcak Konular

Baykal, gençlere siyaset dersi verecek

9 Şubat 2008 18:35 tsi
Baykal, gençlere siyaset dersi verecek CHP İstanbul, “Parti Okulu” açıyor… İstanbul’daki Parti Okulu'nun açılış dersini CHP Genel Başkanı Deniz Baykal verecek...

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Gençlik Kolları üyelerinin ideolojik ve politik donanımlarını güçlendirmek amacıyla “Parti Okulu” adı verilen bir eğitim programı başlatıyor. Ocak 2008 tarihi itibariyle hayata geçirilecek olan Parti Okulu'nun ilk eğitim dönemi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vereceği ders ile başlayacak.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 12 Ocak 2008 tarihinde açılacak “Parti Okulu”nun ilk dersinde, "Sosyal Demokrasi'nin Tarihsel Evreleri, Günümüzdeki Durumu ve Geleceği"ne ilişkin bilgi ve düşüncelerini gençlerle paylaşacak.

Doçentlik tezi "Siyasal Katılım ve Sosyal Demokrasi" olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başlatacağı ders programı, siyaset, ekonomi, uluslararası ilişkiler, medya-iletişim alanlarında önemli isimlerin verecekleri derslerle devam edecek. CHP İstanbul Gençlik Kolları’na yönelik hazırlanan eğitim programı daha sonra genişletilerek siyasete ilgi duyan tüm gençlere yönelik olarak sürdürülecek.

CHP Gençlik Kolları Üyesi Demir Büyüközkan’ın eşgüdümünde hazırlanan eğitim program kapsamında, dış politikadan yerel yönetimlere, CHP’nin tarihsel köklerinden, sosyal demokrasinin gelişimine uzanan konular da ele alınacak.

Gürsel Tekin; “Partimizin genç kadrolarını yetiştireceğiz”
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Parti Okulu” adını verdikleri eğitim programıyla ilk etapta CHP Gençlik Kolları üyelerine bilgi donanımı sağlayacaklarını söyledi. Tekin şöyle devam etti: "CHP, iktidara yürüyüşünde, bir yandan yeni projelerle, bir yandan da bu projeleri uygulayacak yeni kadrolarla halkımızın karşısına çıkmayı hedefliyor. Parti Okulu, CHP'yi ve Türkiye'yi yönetecek olan genç kadroların ideolojik ve politik donanımlarını güçlendirmeyi amaçlıyor" dedi.

Parti Okulu'nda önce "sosyal demokrasi"nin, ilerleyen süreçte ise Cumhuriyetçilik, Demokrasi, Liberalizm, Kapitalizm, Laiklik kavramlarının ayrıntılı şekilde ele alınacağını belirten Gürsel Tekin, aralarında Nurşen Mazıcı, Barış Doster, Erol Manisalı’nın da bulunduğu önemli isimlerin bu eğitim programı kapsamında CHP'li gençlerle buluşacağını söyledi.

Haber 7



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,832 µs