En Sıcak Konular

Onlar da yürüdü ama kimse görmedi

9 Şubat 2008 18:12 tsi
Onlar da yürüdü ama kimse görmedi Başörtüsü yasağının devam etmesini isteyen gruplar Ankara’da yürüdü. Ancak bugün Türkiye’nin değişik illerinde aylardır devam eden bir başka eylem vardı. “Başörtüsüne özgürlük” isteyen bu eylemi ise kimse görmedi.

TBMM’de başörtüsü yasağının sona erdirilmesi için Anayasa’nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişiklikler oylanırken, Türkiye’nin değişik yerlerinde eylemler de devam etti. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir grup Ankara’da yasağın devam etmesi için yürürken, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Van gibi değişik illerde de başörtüsü yasağının sona ermesi için sessiz yürüyüşler yapıldı.

Başörtüsü yasağının devam etmesini isteyenler Ankara Sıhiye Meydanı’nda yürürken, Kocaeli’de 147. hafta ‘başörtüsüne özgürlük’ eylemi yapıldı. İnanç Özgürlüğü Plantformu tarafından İzmit Sabri Yalım Parkı, İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen başörtüsü mağdurları, yasağın sona erdirilmesi için bir kez daha seslerini duyurmaya çalıştı.

Sakarya'da 126'ncı eylem yapıldı

Sakarya Başörtüsü Platformu da bugün 126 hafta özgürlük eylemini gerçekleştirdi. “Başörtüsüne özgürlük” sloganları atılan eylemde, yasağın biran önce sona erdirilmesi istendi.

Ankara’da her hafta mutat olarak gerçekleştirilen ‘başörtüsüne özgürlük’ eylemi bu hafta, başörtüsü karşıtlarının eyleminden dolayı Mazlumder Genel Merkezi’nde yapılan bir açıklama şeklinde yapıldı. Platform üyeleri yaptığı açıklamada, yaşanabilecek provokasyonlara karşı Abdi İpekçi Parkı’nda yapılan açıklamanın Mazlumder Genel Merkezi’nde yapıldığı duyuruldu.

Van’da da bugün başörtüsüne özgürlük eylemlerinin 76.’sı gerçekleştirildi. Başörtüsü mağdurları tarafından yapılan açıklamaların hepsinde “özgürlük” talebi bir kez daha dile getirildi. “Başörtüsüne özgürlük” eylemleri medyada, “Başörtüsü yasağı”nın devam etmesini isteyenlerin Ankara’da yaptığı eylem kadar ilgi görmedi.

8 Sütun



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,353 µs