En Sıcak Konular

Cep telefonu değil, Alaaddin'in sihirli lambası!

9 Şubat 2008 17:24 tsi
Cep telefonu değil, Alaaddin'in sihirli lambası! Teknoloji meraklısı insanların son çılgınlığı iPhone. Tüm dünyanın konuştuğu İphone, müzik dinleyebileceğiniz, video, film seyredebileceğiniz, internete bağlanıp sörf yapabileceğiniz, e-mail alıp yollayabileceğiniz bir cep telefonu.

Teknoloji meraklısı insanların son çılgınlığı iPhone oldu. Türkiye’de henüz resmi olarak satışına başlanmasa da bütün dünya iPhone’u konuşuyor. iPhone ile ilgili birçok blog ve forum açılmış durumda. Cihazın üreticisi Apple, iPhone’a kısıtlama getirdi. Artık bir kişi en fazla iki cihaz satın alabiliyor. Aslında her şey 9 Ocak 2007’de Apple CEO’su Steve Jobs’ın iPhone cep telefonunu lansmanı ile başladı. Aynı gün Apple hisseleri yüzde 7 arttı, benzer cep telefonu üreten firmalardan, Blackberry ve Palm’ın hisse senetleri ise yüzde 6 düştü. 28 Haziran 2007’de iPhonelar, Amerika genelindeki 164 Apple mağazasında ve Amerika’nın en büyük telefon şirketlerinden biri olan AT&T satış noktalarında satışa sunuldu. Beklendiği gibi her mağazanın önünde yüzlerce insan sabahın erken saatlerinden itibaren iPhone alabilmek için sıraya girdi, sırada bekleyemeyecek olanlar önceden internete ilanlar verip, kendileri yerine sırada bekleyebilecek olanlara saati 20 ila 50 dolar arasında para ödemeyi teklif etti. Apple, ilk 30 saatte 270 bin iPhone sattı. Apple, bu yıl sonuna kadar 10 milyon iPhone satmayı hedefliyor. Bu da gösteriyor ki Avrupa, Asya ve daha sonra diğer ülkelerin eklenmesi ile birlikte, iPhone önümüzdeki yıllara damgasını vuracak.

Peki insanları bu kadar peşinden koşturan iPhone ne, ne işe yarıyor? İphone müzik dinleyebileceğiniz, video, film seyredebileceğiniz, internete bağlanıp sörf yapabileceğiniz, e-mail alıp yollayabileceğiniz ve Apple’ın iPhone’a özel hazırladığı birçok programı, oyunu indirip kullanabileceğiniz bir cep telefonu.

Cepten anında uydu görüntüsü

Uzaklık algılayıcı: Telefonu kulağınıza götürdüğünüzde ekranı kapatıyor. Hem enerji tasarrufu yapmış oluyor hem de ekrana yüzünüz değdiğinde dokunmatik tuşlara basmanız engellenmiş oluyor.

Ambiyant ışık algılayıcı: Ortam ışığına göre ekran parlaklığı ayarlanıyor. Yine enerji tasarrufu sağlıyor.

İvme algılayıcı: Telefonu yan çevirdiğinizde ‘landscape’ moduna geçiyor, tüm ekrandaki görüntü de yan dönüyor. Böylece telefonu daha geniş kullanabiliyorsunuz.

Safari Web Browser: Bir adrese gittiğinizde tüm siteyi olduğu gibi görüyorsunuz, ancak daha küçük bir şekilde. Bir parmak hareketiyle daha da çok yaklaşıp büyük yazılar okuyabiliyorsunuz.

Google Harita: Google Earth’ün cep telefonundaki versiyonu. Cep telefonunuzdan dünya üzerindeki istediğiniz bir yeri görüntüleyip, cep telefonunda detaylı uydu görüntüleri alabilme imkânı sunuyor.

Resimler: Seçtiğiniz klasörleri albüm albüm listeliyor. Bir sonraki resme geçmek için parmağınızla resmi sağa iter gibi ekranda sağa itiyorsunuz ve güzel bir animasyonla diğer resme geçiyor. Resimleri parmağınızla uzaklaştırıp yakınlaştırabiliyorsunuz. Resimleri zoom yapmak istediğinizde yapmanız gereken, baş ve işaret parmağınızı ekranın üzerine koyup iki parmağınızı birbirine yaklaştırmanız yani bir çeşit ‘çimdik’ hareketi.

YouTube: İster telefonun üzerindeki wi-fi kablosuz internet bağlantısıyla, ister EDGE ile GPRS üzerinden YouTube’un iPhone için özel olarak formatladığı videoları izleyebilirsiniz.

ABD’de 422 dolar

Amerika’da 422 dolara satılan iPhone, Türkiye’de henüz satışa sunulmadı ama Amerika’dan iPhone getirip bunları internet üzerinden Türkiye’de pazarlayanlar var. Fiyatlar şu an için 800 ile 1.200 YTL arasında değişmekte. iPhone Türkiye fiyatı 1.500 YTL olacağı söyleniyor.

Zaman



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,837 µs