En Sıcak Konular

CHP: Süratle Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz

9 Şubat 2008 16:40 tsi
CHP: Süratle Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz
Üniversitede başörtüsünü serbest hale getiren teklifin yasalaşmasına, anamuhalefet partisi CHP'den tepki gecikmedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandığında süratle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra süratle Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesinden sonra, AA muhabirinin soruları üzerine yaptığı değerlendirmede, ''toplumsal uzlaşmanın değil, dayatma kültürünün getirdiği bir Anayasa değişikliğini yaşadıklarını'' söyledi.

''Bu değişiklikle, toplum çok ciddi gerginlik ortamına sürüklenmiş olacaktır'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Ama CHP olarak Anayasa değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra süratle Anayasa Mahkemesine gideceğiz. Bu konuda hazırlarımız devam ediyor. Başvuruda, Anayasanın değiştirilemez ikinci maddesinin, dolaylı olarak değiştirilmek istendiği ve bu konuda, gerek Mecliste gerek Meclis dışında AKP yetkilileri ve yöneticilerinin açıklamalarını belirteceğiz. Aynı şekilde yargı kararlarının uygulanmaması sonucunu doğuruyor bu. Yargı kararlarını uygulamak hükümetin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararlarına uymayı taahhüt etmiştir. Bu değişiklikle, AİHM kararlarının da uygulaması ortadan kaldırılmaktadır. Türkiye, vermiş olduğu taahhüdü tutmaz noktaya getirilmektedir.''

Anayasa değişikliğinden sonra, Yükseköğretim Yasasının ek 17. maddesindeki değişikliğin gündeme gelmemesi durumunda ne olacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Bu değişikliğin yapılmış olması, türbana özgürlük getirmiyor. Değişiklik kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin yasayla yapılacağını öngörüyor. Yeni bir yasa çıkmadığı sürece mevcut durum devam edecektir'' dedi.

''YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve yandaşlarının yeni bir yasayı beklemeden, Anayasa Mahkemesi ve AİHM'nin verdiği kararları ortadan kaldırmaya yönelik uygulamanın içine gireceklerine ilişkin belirtiler gördüklerini'' savunan Kılıçdaroğlu, CHP olarak uygulamaların takipçisi olacaklarını söyledi.

AA



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,439 µs