En Sıcak Konular

Erdoğan: Milli irade tecelli ediyor

9 Şubat 2008 15:31 tsi
Erdoğan: Milli irade tecelli ediyor Başbakan Erdoğan, 44. Münih Güvenlik Politikası Konferansı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Parlamentoda bir milli irade var. Ve milli irade nasıl tecelli ederse, ona milletçe herkesin saygı duyması lazım" dedi.

Erdoğan, "Şu anda TBMM'de oylamalar devam ediyor. İlk iki maddeyle ilgili değişiklik kabul edildi. Diğer maddeyle ilgili görüşmeler de devam ediyor. Oylamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Ülkemiz için halkımız için hayırlı olsun demekten başka bir şey düşünmüyorum. Parlamentoda bir milli irade var. Ve milli irade nasıl tecelli ederse ona milletçe herkesin saygı duyması lazım. Zaten bütün düşünceler, kanaatler birinci turda biliyorsunuz açıklandı iktidarıyla, muhalefetiyle. Bugün sadece oylamalar yapılıyor" yanıtını verdi.

Erdoğan, "17. madde ile ilgili de bir tartışma var. Eğer geçmezse, anayasa değişikliğinin tek başına yeterli olmayacağı yönünde. Onunla ilgili zamanlama var mı elinizde?" yönündeki soru üzerine de "Şu anda süreç işliyor. Ben hayırlı olsun diyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Yakın zamanda Meclis'e getirmeyi düşünüyor musunuz 17. maddeyi?" sorusunu da "Buradaki işimize bakalım. Bugün anayasa maddeleri ile ilgili görüşmeler neticelensin. Ondan sonra 17. madde süreci başlayacak. Hayırlı olsun" sözleriyle yanıtladı.

Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili her türlü yüzleşmeye, her türlü bilgi ve belgelerle konuşmaya hazırız. Ermenistan'ı da bu noktada o hazırlıklarını yapmaya davet ediyoruz. Yoksa dünyanın değişik yerlerinde yapılan bazı kulislerle, lobi faaliyetleriyle meclislerin kalkıp da böyle bir soykırımı bize yakıştırmalarını kabul etmemiz mümkün değil. İstedikleri kadar yakıştırsınlar biz bunu kabul etmeyiz, böyle bir şey yok. Ama gelsinler belgeleri çıkartsınlar, ondan sonra biz tarihimizle de gerekirse hesaplaşırız. Bunu açıkça söylüyorum."

Bir katılımcının, "Talabani ve Barzani'ye eskiden Türk pasaportu verildiğini hatırlatarak, bu politikacılarla ilişkilerin hangi düzeyde sürdürüldüğünü" sorması üzerine Erdoğan, "Biz Talabani ile görüşüyoruz, çünkü Cumhurbaşkanı. Barzani ile de görüşmeler alt seviyelerde, bunlar da oluyor. Geçmişte Türk pasaportuyla dünyaya çıkan gerek Talabani gerekse Barzani onların bu noktada sorumluluklarını iyi düşünmesi lazım. Bizim son sınır ötesi harekatta ABD, istihbarat paylaşımı da var, Irak aynı şekilde var ve bir üçgen içinde bu çalışma sürdürülmektedir. Amerika, Irak merkezi yönetimi ve Türkiye. Biz tabii ki bir eyalet yönetimini ya da yerel yönetimi muhatap alamayız. Biz orada merkezi yönetimi muhatap alıyoruz ve merkezi yönetimle de görüşmelerimiz devam ediyor. Bunda Talabani de var. Sayın Maliki de var. Bunlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

AA



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs