En Sıcak Konular

Tarihi geziyi çizen saat krizi!

9 Şubat 2008 13:53 tsi
Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, Katar'daki saat krizinin perde arkasını Medyatava'ya anlattı.

Katar'daki gezide olan ve Katar hükümetinin Türk gazetecilere verdiği hediye saatlerden alan Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken konuyla ilgili Medyatava'ya bir açıklama yaptı. Böken saat olayının perde arkasını ve kolay bir çözümün nasıl krize dönüştürüldüğünü anlattı...


Sayın Yetkili

Cumhurbaşkanı’nın tarihi Katar gezisinin üstünün çizilip, uyduruk bir saat kriziyle anılacak olması beni gerçekten üzdü. Bizler enerji dar boğazıyla savaşan, her an gazımız kesildi kesilecek endişesiyle yaşayan ve ekonomik istikrarını devam ettirebilmek için mutlaka yeni ve kapsamlı dış yatırımlar çekmek zorunda olan, bir ülkenin gazetecileriyiz.

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül gezi boyunca bize “bu süreci Katar’la sınırlı görmeyin. Bütün bir körfez olarak değerlendirin” diyordu. Ve bu bağlamda büyük meblağlı anlaşmalardan, enerji işbirliklerinden, bölgesinde güçlü bir Türkiye vizyonundan bahsediyordu.

Tüm bunların ‘hediye saatleri iade edip etmeme’ konusuyla ne ilgisi var? diyebilirsiniz.

Çok ilgisi var, şöyle ki;

Katar seyahatine katılan gazetecilerin, hediye saatleri geri iade etme süreci etik bir refleksle ortaya çıkmış, doğal bir tavırdan çok uzaktı. Bana göre bir, iki gazeteci arkadaşın konuyu alevlendirmesiyle ortaya çıkan bir tür eylemdi. Çünkü bir ülkenin devlet başkanının hediyesini kafasına fırlatır gibi “ben senin hediyeni kabul etmem, beni satın alamazsın” gibi çocukça bir tavır, akıl eksikliğinden kaynaklanmıyorsa ancak belli bir amaca yönelik, bir protesto eylemi olarak tanımlanabilir.

Konuyu gündeme getiren arkadaşlara ben Four Seasons otelin lobisinde şöyle dedim:

“Arkadaşlar etik olarak bu saatleri almamak bize uygun bir davranış biçimidir. Ama bu saatleri, toptan buradaki Katarlı yetkililere teslim etmek, diplomatik nezaket açısından yanlış anlaşılmaya sebep olabilir. Saatleri uçakta veya Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı yetkililerimize teslim edelim. Böylece hem almayarak etik davranmış oluruz. Hem de konuyu Katarlılara hissettirmeyerek krize sebep olmayız”

Bunun üzerine bir arkadaş, “Biz diplomat değiliz.” türünden bir açıklama yaptı. Ben de “Cumhurbaşkanımızın heyetinde olduğumuza göre şu anda hepimiz az ya da çok ülkemizi temsil konumundayız. Memleketimizi zor durumda bırakacak bir tavır içine giremeyiz” dedim. Ardından da saati Türkiye’de Cumhurbaşkanlığına teslim etmek üzere oradaki kitapçıkta yer alan listede adımı işaretledim.

Türkiye’ye döndüğümde de Cumhurbaşkanlığı yetkililerine teslim edilmek üzere Ankara Haber Merkezi’nde görev yapan arkadaşlarıma ilettim.

Son söz olarak; sessiz sedasız yapılacak erdemli bir hareketi, “ulusalcı” bir eyleme çevirerek, Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir geziyi gölgede bırakma çabasını, hiç de iyi niyetli bulmadığımı belirtmek istiyorum.

Saygılarımla

A.AHMET BÖKEN/Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni

İŞTE TESLİMAT BELGESİ




Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,004 µs