En Sıcak Konular

“Hocalardan biri suikasta uğrayabilir”

9 Şubat 2008 12:59 tsi
“Hocalardan biri suikasta uğrayabilir” Önümüzdeki günlerde üniversitede başörtüsü özgürlüğü tehlikeli eylemlerle provoke edilebilir. İyibilgi’nin konuştuğu 28 Şubat sürecinin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, yeni bir 28 Şubat’ın ayak seslerini duyduğunu söyledi.

Başörtüsüne üniversite kapısını açan yasa meclisten geçti. Yeni bir süreç başladı. Uzmanlar ise bu yeni sürecin provoke edileceğine dair uyarıyor. Geçtiğimiz günlerde önce Fethullah Gülen, ardından Hüseyin Gülerce ‘Çarşaflı erkek provokasyonu' uyarısı yaptı. Gülen ve Gülerce’ye göre üniversitelerde başörtüsü serbestliğinin sağlanmasının ardından yaşanabilecek en olası provokasyon, çarşaf giyinmiş erkeklerin başı açık kadına sataşması olacak.
12 Eylül öncesinde ve 28 Şubat sürecinde de yaşanan provokasyonların geçtiğimiz süreçte de yaşanması muhtemel. iyibilgi, olası provokasyonları Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Başkanı Sedat Laçiner ile 28 Şubat sürecinin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu’na sordu.

“Çarşaflı erkeklerin başı açık kızları tacizi,
1 milyar provokasyondan sadece biri”

USAK Başkanı Sedat Laçiner, Türkiye’nin her türlü hassas meselesini kullanan güçlerin olduğunu hatırlattı. Kürt meselesi, AB, Kıbrıs, türban, Ermeni soykırım tasarısı ve Ergenekon gibi Türkiye’nin her meselesinin provoke edilebileceğini kaydeden Laçiner şöyle dedi: “Gülen’in söylediği, çarşaf giymiş erkeklerin başı açık kızları tacizi, yapılabilecek 1 milyar provokasyondan sadece biri. Türban tartışmalarında taraf olmuş hocalardan biri suikasta uğrayabilir. Böylesi bir eylem Türkiye’yi bir anda olağanüstü bir türbülansa sokar. İnternet üzerinden bir provokasyonu ben şahsen beklemiyorum. Türkiye’de rejimin hassas damarları var. Oralara karşı bir saldırı olabilir. Psikolojik savaşta, rejimin yılmaz savunucusu bir adam bir sözü ile ya da bir yakınının kimliği ile rejim karşıtı bir adam olarak lanse edilebilir. O kadar basit provakosyon yöntemleri var ki. Onların uygulanmasından ciddi endişe duyuyorum. Yapılması her gün mutlu uyanıyorum.”

“Korkular kaşınıyor”

28 Şubat sürecinin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu ise Türkiye’de şu an gerilim stratejisinin uygulandığını söyledi. Rejimin hassas damarlarının yabancı ülkeler ve buradaki uzantıları tarafından kanatıldığını kaydeden Orakoğlu şöyle devam etti: “80 öncesinde sağ-sol çatışmalarında 5900 kişi birbirini öldürdü. Sonra anlaşıldı ki silahlar aynı merkezden sağlanmış. Bugün sağ-sol çatışması yaratılamadığı için başka çatışma noktaları tutuşturuluyor. Laik-anti laik kamplaşması kaşınıyor. Muhafazakâr kesim o dönemde Uğur Mumcu cinayeti ile töhmet altına alınmıştı. Yargının üst düzey mensupları Türkiye’nin İslam ülkesi olacağını iddia ediyorlar. Ben hayretler içinde kalıyorum. Bana göre böyle bir şey söz konusu değil. Tarafların belli korkuları olabilir ama bu siyasete alet edilmemeli. Her iki taraf da türban konusunu siyasete alet etti. Türkiye’nin en önemli sorunu yasaların ucunun bu kadar ucu açık olması. MHP gibi milli değerlerin savunuculuğu üzerine siyaset yapan bir partinin göremediği, yeminli yüzlerce vekilin göremediği bir tehlikenin yüksek yargıçlar tarafından görülmüş olmasına hayret ediyorum. Demek ki herkesin korkuları kaşınıyor.

“28 Şubat’ın benzeri ayak seslerini duyuyorum”

28 Şubat post modern darbe sürecinde hemen herkesin ordu içindeki bazı cuntacılar tarafından sindirildiğini kaydeden Orakoğlu, dönemin Adalet Bakanı’nın talimatına rağmen yargıya brifing verildiğini hatırlattı. Orakoğlu şöyle konuştu: “Gerekçe, demokratik seçimle gelen iktidarın irticanın odağı olduğu idi. Sonra olayların iç yüzü aydınlatıldı ve olayların aslında hiç de böyle olmadığı ortaya çıktı. Birçok medya mensubu neden öyle haberler yazdıklarını itiraf ettiler. Türkiye’yi yönetenler geçmişten ders çıkarmalı. Birtakım yargıçların konuşmaları bana o dönemi hatırlatıyor. Kamuoyu önünde bu kadar gergin konuşulmamalı. 28 Şubat’ın benzeri bir ayak seslerini duyuyorum. O psikoloji yaratılmak isteniyor. Ergenekon’un eylemci kanadının bir bölümü deşifre edilmiş olsa bile tümüyle deşifre edilmiş değil.”

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 2,221 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,027 µs