En Sıcak Konular

Rahşan Ecevit: Şeriat geliyor

9 Şubat 2008 12:32 tsi
Türbana karşı çıkan Rahşan Ecevit, 'Bugün türbanla bir şey kaybetmeyeceğini sanan başı açık kadınlar yarın irticanın pençesinden kurtulamaz' dedi.

DSP'nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit, türban sarbestisine karşı çıktı. "Bunun sonu irtica olur" diyen Ecevit "Türban halkı böler, rejimi tehdit eder, okullarda öğrenciler arasındakı kavgaları başlatır ve üniversitelere polisi sokar" uyarısında bulundu.

Ecevit'in değerlendirmeleri şöyle:

Üniversitelerde türban serbestisi: Durup dururken bu türban serbestisi nereden çıktı? Bir önceki hükümetin mirasını har vurup harman savuran iktidar kendisinden beklenen açılımları yapamadı. İnsanlarımız bir müddet kredi kartı kolaylığından yararlandı. Sonra gırtlağına kadar borca battı. Bu arada esnaf da perişan oldu. AKP zor durumda kaldı. Dikkatleri başka yöne çekmek istedi. Toplumun hassas olduğu bir konuyu ortaya attı. Türban dedi ve ekonomi unutuldu.

Muhalefet partilerinin tutumu: Konunun hassasiyetine rağmen MHP dışında bazı muhalefet partileri türbana karşı çıkmışlar, cumhuriyetin ilkelerine sarılıp onu savunmuşlar, oy avcılığı yapmama cesaretini göstermişlerdir.

Türban eşitliği zedeler: Türban insanı sınıflandırır. Kadını erkeğin gerisine iter. Kadın erkek eşitliğini zedeler. Onu ikinci sınıf duruma sokar. Bugün türbanla bir şey kaybetmeyeceğini sanan başı açık kadınlar yarın irticanın perçesinden kendilerini kurtaramayacaklardır. Çünkü türban buzdağının görünen kısmıdır. Altta kalan kat kat büyük olan görünmez kısmı ise önce kadını vurur. Ancak türban, geleneksel yemenimizle karıştırılmamalıdır.

Türbana anayasal güvence doğru mu?: Türbana anayasal güvence önce halkımızı böler, ki şimdiden böldü. Daha sonra rejimi tehdit eder. Türban dinle bir ilişkisi olmadığı halde bugün dinle ilişkilendiriliyor ve bu yolla baskı yapılıyor. Din kamusal alanlara doğru çekiliyor. Laikliği ağızlarından düşürmeyen, bu konuda güvence üstüne güvence verenler acaba laikliğin ne olduğunu bilmiyorlar mı? Zaten devletin zirvesinde laikliğin ilkeleri delinmiş durumda. Türban konusunda uzlaşma da asla kabul edilemez.

Başı açıklar baskı görür mü: Türbanın serbestleştirilmesi büyükleri olduğu kadar küçükleri de, öğrencileri de etkileyecek. Başı açık öğrencilerle başı kapalı öğrencileri birbirine düşürecek. Okullarda kavga eksik olmayacak ve polis üniversiteye girecek. Türkiye hallaç pamuğu gibi atılıyor. Acaba toz dumanın içinde bir gün kendilerinin de boğulabileceğini düşünmüyorlar mı?



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,855 µs