En Sıcak Konular

Nesin'in 'öteki' oğlu: Türbanlıları hazmedemiyorum!

9 Şubat 2008 10:57 tsi
Nesin'in 'öteki' oğlu: Türbanlıları hazmedemiyorum! Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin: "Saçı ve beyni güneş gören kızların üniversiteye girmeleri yerine topluma faydasız bireyler olacağına inandığım kapalı kızların girmesini hazmedemiyorum."

Aziz Nesin'in oğulları Ali Nesin ile Ahmet Nesin arasındaki türban tartışması büyüyor. Kardeşine, Aziz Nesin'in "Türbanı yasaklamaya çalışmak aptallıktır" sözünü hatırlatan Ali Nesin'e Ahmet Nesin bir yanıt daha verdi.

Kişisel blog sitesinden kardeşine hitaben bir açık mektup daha yayınlayan Ahmet Nesin, görüşlerini şöyle aktardı: "Sahip olduğum ve bütün yaşamım boyunca onur duyacağım soyadıma uygun yaşayacağım tabii ama, bu Nesin Ailesi olarak tek ses olacağım anlamına gelmiyor. O yüzden Aziz Nesin'in bir söyleşisini bulup da, denize düşen yılana sarılır misali sarılacak değilim. Aziz Nesin söyleşileri üç kitapta toplanmış ve piyasada var. O kitapların içinde başka söyleşiler de olacak, zamanın olursa onları da okumanı isterim. Gazetelere tefrika olarak da sunabilirsin."

Faydasız bireyler...

Türkiye'de iktidarda 'dinci bir parti' bulunduğunu öne süren Ahmet Nesin, "Çok açık söyleyeyim, ben Türkiye'de ilerde ülkesine çok daha faydalı olacaklarından emin olduğum, saçı ve beyni güneş gören kızların üniversiteye girmelerini engelleyecek olan ve mezun olduktan sonra topluma nasıl faydasız bireyler olacağına inandığım kapalı kızların girmesini hazmedemiyorum. İlerde bu insanların başlarını açsalar bile, bilhassa eğitim üzerine görecekleri işlev beni korkutuyor..." dedi.

Aktif Haber



Bu haber 1,407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,433 µs