En Sıcak Konular

Başpiskopos şeriat istedi İngiltere karıştı

9 Şubat 2008 09:34 tsi
Başpiskopos şeriat istedi İngiltere karıştı İngiliz Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Williams'ın, ülkede yaşayan Müslüman toplumunun kendi şeriat mahkemelerine sahip olmaları gerektiği, bunun sosyal uyuma katkısı olacağı yolundaki açıklaması İngiltere'yi karıştırdı.

İngiltere'de, Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Dr. Rowan Williams, ülkede yaşayan Müslümanların kendi şeriat mahkemelerine sahip olmaları gerektiğini, bunun sosyal uyuma katkı sağlayacağını söyledi. Williams'ın bu sözleri ülkede ciddi tartışmalara yol açtı. Müslümanların evlilik ve mali konular gibi sorun-larla karşı karşıya kalınca şeriat mahkemelerine başvurabilmeleri gerektiğini belirten Williams, 'aksi takdirde Müslümanlar kendilerini, yaşadıkları ülkeye sadakat ile kendi kültürel değerlerine sadakat arasında sıkışmış hissedecekler' dedi.

Uyarı aldı: Ciddi konularda sus!

Bu önerisiyle şeriat yasalarının ağır ve kabul edilemez cezalarının benimsenmesini kastetmediğini belirten Williams, tek bir şeriat uygulamasının olmadığını, değişik ülkelerde farklı uygulamaların olduğunu' söyledi.

Başpiskopos Williams'ın sözleri üzerine açıklama yapan Başbakanlık sözcüsü, Başbakan Gordon Brown'un İngiltere'de sadece İngiliz yasalarının geçerli olmasından yana olduğunu belirtti. İngiliz yasaları, davalı ve davacı tarafların uzlaşması halinde anlaşmazlıkların üçüncü bir tarafın gözetimi altında kendi diledikleri yöntem çerçevesinde çözülmesine izin veriyor. Müslüman Şeriat mahkemeleri ve Yahudi Bet Din bu kapsam altında görülüyor. The Times gazetesi başyazarı da Başpiskoposun 'ciddi bir hata' yaptığını söyleyerek 'böylesine hassas konularda susması' tavsiyesinde bulundu.



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,621 µs