En Sıcak Konular

Mahkemelerde kamera dönemi

8 Şubat 2008 21:01 tsi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 11 Şubat Pazartesi günkü duruşmasında, yeni kurulan sistem sayesinde ilk kez sesli ve görüntülü kayıt yapılacak.

Örgütlü suçlara bakan Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde duruşmaların uzamasının önüne geçebilmek ve gizli tanıklar ile yaşı küçük mağdurların daha rahat dinlenebilmesi için başlatılan çalışma kapsamında, mahkeme salonlarına sesli ve görüntülü kayıt sisteminin döşenmesine karar verildi.

Bu kapsamda, adliye binasındaki 3 duruşma salonu ile bir sorgu odasında düzenlemeler yapılarak, kamera ve kayıt sistemi kuruldu. Sistem sayesinde, duruşmaya katılan sanık, tanık ve avukatlar gibi katılımcıların görüntüleri, salonda yer alan ve “akıllı kamera” olarak tabir edilen 2 kamera tarafından kaydedilecek. Duruşma salonunda ayrıca, konuşmaların yapıldığı sırada bir mikrofonun butonuna basılmasıyla ses kaydı da gerçekleştirilecek.

Adliye binasındaki bir merkezden yönetilen bu teknik kayıt işlemi sayesinde katipler duruşma sırasında tutanak yazmayacak, ancak kaydedilen sesler daha sonra tutanağa geçirilecek. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde yeni kurulan bu sistemin ilk kez, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde 11 Şubat Pazartesi günü görülecek Hrant Dink cinayeti davasında kullanılacağı belirtildi. Sanıkların çapraz sorgulanmasına devam edilecek bu duruşmada yaşananların, kurulan bu sistemle sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınacağı öğrenildi.

yenişafak



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,355 µs