Çirkin provokasyonlar hazırlanıyor ! | " /> Çirkin provokasyonlar hazırlanıyor ! | "/>

En Sıcak Konular

Çirkin provokasyonlar hazırlanıyor !

8 Şubat 2008 20:15 tsi
Çirkin provokasyonlar hazırlanıyor !
Türkiye'nin insan hak ve özgürlüklerine saygılı, çağdaş bir demokrasi ülkesi olmasını istemeyen karanlık güçler hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Üniversiteleri daha özgür yerler haline getirmeyi öngören düzenlemeye karşı çıkan bazı gruplar, provokasy

Edinilen bilgiye göre bir siyasi parti, 100'e yakın kadınla, 500'er YTL karşılığında anlaşarak, başörtüsü karşıtı mitinglerde, provokatif eylemler yaptırma hazırlığında.

Türkiye'nin insan hak ve özgürlüklerine saygılı, çağdaş bir demokrasi ülkesi olmasını istemeyen karanlık güçler hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Bu doğrultuda çatışma çıkartmak için hemen her fırsatı değerlendiren karanlık odaklar üniversitelerdeki özgürleştirme çabalarını da bu fırsatlardan biri olarak görüyorlar.

Güvenlik güçleri, başörtüsüyle ilgili yasal düzenlemenin meclisten geçmesinin ardından, bazı grupların provokatif amaçlı eylemler için harekete geçmeye hazırlandığını belirledi.

ÖNEMLİ İSTİHBARAT

Güvenlik güçlerinin ulaştığı istihbari bilgilere göre, başörtüsüne karşı sert söylemleriyle bilinen bir siyasi partinin yetkilileri, provokatif eylemlerde kullanmak üzere yaklaşık 100 kadınla para karşılığı anlaştı. Partinin kadın kolları kullanılarak belirlenen kadınlara eylem başına 500 YTL verilecek.

NASIL PROVOKASYON YAPACAKLAR?

Normal hayatta tamamının başı açık olan kadınlar başörtüsünü protesto etmek amacıyla yapılacak mitinglere başları kapalı olarak katılacak. Başörtüsü protestosuna katılan kalabalığın arasına dağılan sözde örtülü kadınlar eylemin en hararetli yerinde devreye girecekler.

Kiralık provokatörler tansiyonun en üst düzeyde olduğu bir anda kameralar önünde büyük bir şovla başlarını açacaklar. Böylelikle kamuoyuna, "bakın baş örtüsü öyle problem edilecek bir şey değil. Kadınlar gerektiği zaman başlarındaki örtüyü çekip atabiliyorlar. Başörtüsünde direnenlerin amacı farklı. Onlar bunu siyasal simge olarak kullanıyorlar " mesajını vermeye çalışacaklar.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde İzmir'de giydikleri çarşafla eylem yapan bir grup kadın daha sonra çarşafları yakarak çirkin bir provokasyona imza atmışlardı.

KİM BUNLAR?

Türk demokrasisine akla hayale gelmeyecek tuzakları kuranların, demokratik yollardan iktidarı asla elde edemeyeceklerini bilen, bunun için ülkede bir iç karışıklık ortamı oluşturmayı hedefleyen hazımsız yapılar olduğu ifade ediliyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ALARMDA

Söz konusu provokasyon girişimlerini önceden istihbar eden güvenlik birimlerinin, ülke huzurunu bozmaya yönelik eylemler yapan provokatörler hakkında gereken işlemi derhal yapacağı, ülkeyi karanlığa sürüklemelerine asla izin vermeyecekleri değerlendiriliyor.

samanyoluhaber



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,081 µs