En Sıcak Konular

Sınırda ‘kırmızı alarm’ ve ‘karartma’

8 Şubat 2008 20:04 tsi
ŞIRNAK’ın Cudi ve Küpeli dağlarında oldukları belirlenen 85 PKK’lı teröristin kuşatıldığı operasyon genişletiliyor. Teröristlerin kaçma ihtimaline karşı Bestler Dereler bölgesi ile Kato Dağı'nda da bu sabah hava destekli operasyon başlatıldı.

Eylem hazırlığı yapmak için Şırnak dağlarına geldikleri belirlenen teröristlerin ele geçirilmesi için operasyonlar sürdürülüyor. Yüzlerce komandonun katıldığı Cudi ve Küpeli dağlarındaki operasyon alanı da genişletiliyor. Bu sabah, oldukça dağınık bir yapıda olan Bestler-Dereler bölgesi ile Kato Dağı'nda da hava destekli operasyon başlatıldı. Ayrıca Uludere- Çukurca arasındaki stratejik bölgelere askerler sevkedildi.

Mehmetçik, teröristler peşinde dağ- taş dolaşırken, bugün de Cudi Dağı’nın engebeli arazisindeki bir sığınakta gıda maddeleri ele geçirdi. Teröristlere ait olduğu belirtilen gıda maddeleri imha edildi.

GEÇİŞ NOKTALARI TUTULDU
Eylem yapmak için geldikleri dağlarda kıskaca alınan teröristlerin muhtemel geçiş noktalarına komandolar ve Jandarma Özel Harekat timleri yerleştirildi.

Teröristlerin Türkiye’den Irak’a kaçma ihtimaline karşı da sınır birliklerine, ‘Kırmızı Alarm’ verildi. Bu nedenle sınırdaki tüm askeri birlik ve karakollarda geceleri ışıklar kapatılıyor. ‘Karartma’ uygulanan birliklere yakın bölgelerdeki noktalarda ise tüm araçlar durduruluyor. Araçlar arama noktalarına ön farlarını kapatıp sadece dörtlü flaşörleri açık şekilde yanaşıyor. Ardından da araçlar aranıyar, içerisindekilere kimlik sorgulaması yapılıyor.

Cizre- Şırnak, Şırnak- Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri yol güzergahında mayın arama tarama faaliyetleri ise devam ediyor. Dedektörlerle yapılan bu çalışmalarda asfalt yolun toprak bölümü titizlikle kontrol ediliyor.
 
hurriyet



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs