En Sıcak Konular

MHP'den garip bir 'türban' istifası

8 Şubat 2008 19:53 tsi
MHP'nin başörtüsüne verdiği destek nedeniyle İzmir Narlıdere İlçe Başkanlığı'ndan istifade edenlerin partili olmadığı ortaya çıktı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Narlıdere İlçe Başkanlığı'ndan, başörtüsüne verilen destekten dolayı istifade ettiğini açıklayan kişilerin, parti ilçe teşkilatında olmadığı belirtildi.

MHP'den 2002 yılında 1. bölge 7. sıra milletvekili aday olan Av. Gani Engin Ulusoy, ilçe başkanı olduğunu iddia eden Ahmet Kara ve 11 yönetim kurulu üyesinin, başörtüsünün gündeme gelmesiyle birlikte istifa ettiklerini açıklaması üzerine MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu, bazı merkezlerden alınan talimatlarla istifaların kamuoyuna taşındığını iddia etti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Dervişoğlu, "Bugün bir avukatın yazıhanesinde basın toplantısı yaparak MHP Narlıdere İlçe başkanlığından istifa ettiğini söyleyen Ahmet Kara isimli şahıs, resmen ve fiilen ilçe başkanımız değildir. Kendileri 20 Haziran 2007 tarihinde 2007/03-363 sayılı atamayla görevlendirilmişlerdir ancak resmi işlemleri zamanında tekamül ettiremedikleri için parti tüzüğünün ve Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde münfesih duruma düşmüştür. O günden bu yana 6 ay geçtiği gibi, dolayısıyla hangi görevden istifa ettiklerini de anlayabilmiş değilim" dedi.

Narlıdere'de ilçe başkanlıkları bulunmadığının altını çizen MHP İl Başkanı Dervişoğlu, "Bizim Narlıdere'de ilçe başkanımız, ilçe yönetim kurulumuz ve hattâ ilçe başkanlığı binamız bile yoktur. Narlı Mahallesi Erkin Sokak 1 numarada bulunan Narlıdere İlçe Başkanlığı hizmet binası, il başkanlığımız tarafından boşaltılmış ve içindeki eşyalar il başkanlığımızın emanetine alınmış, sözkonusu taşınmaz da mülk sahibinin avukatı Sayın Nurten Kardeş'e 18 Ocak 2008 tarihinde tutanakla teslim edilmiştir. Şimdi olmayan ilçe başkanı ilçe başkanlığından olmayan yönetim kurulu üyesi yönetim kurulundan istifa ediyor ve ilçe başkanlığı binası da bulunmadığından bir avukatın yazıhanesini kullanıyorlar. Bu fevkalade gülünç bir durumdur. Bazı merkezlerden aldıkları talimatlarla MHP'de zaafiyet yaratacaklarını düşünenlere gülmekten başka bir şey yapamayız" şeklinde konuştu.

dunyabulteni



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs