En Sıcak Konular

Gül, 'Gazilik' madalyası taktı, tarihi mesaj verdi

8 Şubat 2008 18:48 tsi
Abdullah Gül, Gaziantep'e ''Gazi''lik unvanı verilmesinin yıldönümü dolayısıyla Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk milletinin etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade ederek, ''Bu bayrak, göklerde dalgalandığı müddetçe bu millet asla bölünmeyecek'' dedi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Gül, Gaziantep'e başka bir gün için planladığı ziyareti, ''Gazi''lik unvanı verilmesi nedeniyle bugüne çektiğini söyledi.

''Yüce Meclis'in dün çıkardığı kanunla 1925'ten beri beklediğiniz İstiklal Madalyası'na kavuştunuz'' diyen Gül, kente İstiklal Madalyası verilmesinin geç kalmış borcun ifasından başka bir şey olmadığını ifade etti.

Gül, ''Bu madalya aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin hatıralarına küçük bir armağan. Bu mücadeleyi, yapılan fedakarlıkları, unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermesi açısından önem taşımaktadır'' diye konuştu.

-''GAZİANTEP MÜSTESNA YERE SAHİP''-

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk bayrağını gönderden indirmemek için zorluklar içinde mücadele verdiğini dile getiren Gül, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda müstesna bir yere sahip olduğunu söyledi.

Gazianteplilerin Kurtuluş Savaşı yıllarında, Türk milletine yönelik en ufak bir harekette, birlik ve beraber olacağını gösterdiğini anlatan Gül, şöyle devam etti:

''Bu millet etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütündür. Bu bayrak göklerde dalgalandığı müddetçe bu millet asla bölünmeyecektir. Bazı gafiller bunu yapabileceklerini zannedebilirler ama sonra perişan olacaklarını onlar da anlayacaktır, zaten anlamaya başlamışlardır. Milletimiz tarih boyunca bağımsız yaşamış, asla esir olmamıştır. Düşman işgalinin olduğu her yerde kendiliğinden bir araya gelen binlerce insan düşmana karşı koymuştur. Kurtuluş Savaşı mücadelesini veren bu milletin her ferdi kahramandır.''

Cumhurbaşkanı Gül, Türk kültüründeki gazilik unvanının herkese nasip olmayacağını belirterek, bir kentin ''Gazi'' unvanına sahip olmasının o kentin insanlarının yiğitliğini gösterdiğini söyledi.

''Kurtuluş Savaşı yıllarında bizim büyüklerimizin gösterdiği direniş azmini bugün başka şekilde göstermeliyiz'' diyen Gül, bu azmin, kalkınma, gelişme, zenginleşme ve refahın herkese yayılması için kullanılması gerektiğini vurguladı.

Gaziantep sanayisinin Türkiye'nin gururu olduğunu dile getiren Gül, kentin sanayisiyle, ticaretiyle, üniversitesiyle sadece yakın çevresinin değil, dünyanın dikkatini çektiğini kaydetti.

Gül, ''Bugün yapacağımız şey Türkiye'yi daha ileriye taşımak, Türk milletini daha zenginleştirmek, demokrasimizi çok daha güçlendirmek için gece gündüz çalışmaktır. Daha gidilecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Kaybettiğimiz çok anlamsız yıllar var'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından İstiklal Madalyası Beratını Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'ya verdi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de törende yaptığı konuşmada, bu anlamlı günlerinde Gaziantep'i onurlandırdığı için Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti.

Gaziantep'in, Kurtuluş Savaşı yıllarında Fransız işgalcilerine karşı hiç de kolay olmayan mücadeleyle kahramanlık gösterdiğini anlatan Şimşek, madalyanın alınmasına vesile olan şehitleri rahmetle andı. Şimşek, İstiklal Madalyası Kanunu'nun çıkarılmasında katkısı olanlara da teşekkür etti.

Gaziantep Valisi Kamçı ise Gazianteplilerin Fransız işgalcilerine karşı inanç ve gönül birliğiyle direndiğini, bu direnişin 8 Şubat 1921'de ''Gazi''lik unvanıyla onurlandırıldığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Türk tarihinin eşsiz zaferlerle dolu olduğunu, Gaziantep direnişinin bu zaferler arasında özel yeri olduğunu belirtti.

Güzelbey, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli pay sahibi olan Gaziantep insanının Cumhuriyet döneminde verilen ekonomik savaşta da ön sıralarda yer aldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törenin ardından Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinin 300 yataklı yeni binasını açılışını yaptı.

samanyoluhaber



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs