En Sıcak Konular

İlköğretimde din simsarlığı iddiası

8 Şubat 2008 10:17 tsi
İlköğretimde din simsarlığı iddiası Bir İlköğretim Okulu öğretmeninin, öğrencileri camiye götürüp, ellerine tespih verip, sarık ve cüppe giydirerek fotoğraflarını çektiği ve öğrencilere sattığı iddia edildi...

Milas'ta bir din dersi öğretmeninin öğrencileri camiye götürüp cüppe, sarık ve tespihle fotoğraf çektiği, fotoğrafları 1.5 YTL'den yine öğrencilere sattığı, almayanlara zayıf not verdiği iddiasıyla soruşturma açıldı. Okul müdürü gazetecileri "Sizin araştıracak başka şeyiniz kalmadı mı? Din öğretmeni çocukları ister camiye, ister kiliseye, ister cemevine götürür" diye yanıtladıysa da kaymakam Bahattin Atçı, 37 yaşındaki öğretmen Rahmi Yavuzer hakkında soruşturma başlattı.

Milas'a bağlı Çamköy'de 40 kadar veli, muhtarlığın önünde toplanarak köy okulundaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yavuzer'i protesto etti. Muhtar Saffet Keskin, Yavuzer'in dini konularda aşırı tavırları nedeniyle daha önce de şikâyet edildiğini anlattı:

"Öğretmen fotoğraf satamadığı öğrencilere zayıf vermiş. Olay karnelerdeki zayıflarla ortaya çıktı. Öğrencileri camiye götürüp cüppeli sarıklı fotoğraflarını çekmesi, daha sonra da satmaya çalışması, almayanlara zayıf vermesi bardağı taşıran son damla oldu. Benim çocuğum da dahil, bütün çocuklar öğretmenin kendilerinden sürekli para istediğini anlattı."

Muhtar Keskin ve beş veli ayrıca Milas Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. Şikâyette, öğretmenin ayrıca derste 12 - 14 yaş grubundaki öğrencilere, 'Allahın 99 ismi nedir?' diye sorduğu bilemeyen öğrencilere 1 YTL ceza uyguladığı belirtildi.

Taşımalı eğitimle dokuz köyden 200'ü aşkın çocuğun eğitim gördüğü Çamköy İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Özçelik ise olayın gündeme getirilmesine tepki gösterdi. Müdür Özçelik, bu konuya ilişkin bilgi almak isteyen gazetecilere, "Sizin araştıracağınız başka bir şey kalmadı mı?" diyerek yanıtladı.

'İsterse kiliseye götürür'

Soruşturma başlatıldığını, bazı öğrencilerin ders notlarının zayıf olmasının normal olduğunu belirten müdür Özçelik "Din dersi öğretmeni, öğrenciyi ister camiye, ister kiliseye, isterse cemevine götürebilir. Bu konuda kendisine karışamam. Ama öğrencilere cüppe ve sarık giydirdiğini, fotoğraf sattığını duymadım. Konu ile ilgili gerekli soruşturma başlatıldı, başka bir şey söyleyemem" dedi.

Köy camisinin imamıysa öğretmen isteğinde kendisine anahtarı verdiğini, içeride ne yaptıklarını bilmediğini söyledi.

(Radikal)

 

 



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs