En Sıcak Konular

Emekli subaylar MHP'den hak istedi

8 Şubat 2008 09:37 tsi
MHP Genel Merkezi’ne bıraktıkları siyah çelenk partililer tarafından parçalanan ve üyeleri de tartaklanan Türkiye Emekli Subaylar Derneği konuyu yargıya taşıma kararı aldı.

Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliğine verdiği desteği protesto amacıyla MHP Genel Merkezi’ne bıraktıkları çelenk partililer tarafından parçalanan emekli paşalar, konuyu yargıya taşımayı kararlaştırdı..

Eylemin öncülüğünü yapan Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Sekreteri Emekli Albay Ferhat Altaş,  “ O parçalanan çelengin üzerinde şanlı bayrağımız vardı. Onu da yerlerde sürüklediler’’ dedi.

Altaş, “ MHP 22 Temmuz seçiminde bizim verdiğimiz oylarla Meclis’e girdi’’ dedi ve  “Şahsen ben ve eşim de MHP’ye oy verdik. O çelengin üzerindeki derneklerin, 200 binin üzerinde üyesi var. “ dedi.

TÜRKEŞ DE ÜYEMİZ

MHP milletvekili Tuğrul Türkeş’in de babasından dolayı aktif üyeleri olduğunu da vurgılayan Genel Sekreter Altaş şunları söyledi:

SİPAHİ ADAY OLMAK İSTEDİ:

Seçimden önce de sonra da, pek çok MHP’li ile görüşmelerimiz oldu. Hatta babasından dolayı sayın Tuğrul Türkeş de halen aktif üyelerimiz arasındadır. İzmir milletvekili olan emekli Tümgeneral sayın Erdal Sipahi bizi ziyaretimize geldiğinde, derneğe üye olmak istediğini şifahen beyan etmiştir.

DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANDIK:

Olayın olduğu gün demokratik ve yasal hakkımızı kullanmak istedik. Gerekli izinleri aldık. Çelengimizi bıraktık. Ancak, daha sonra bizim için çok önemli olan simgelerin üzerinde olduğu çelengimiz parçalandı.

YARGIYA GİDECEĞİZ:

O çelengin üzerinde bizim sancağımız, Türk bayrağımız var. Nasıl olur da yerlerde sürüklenir. Buna kimsenin hakkı yoktur. Konu en yakın zamanda tarafımızdan yargıya taşınacaktır.

ARTIK KONUŞMAYACAĞIZ

Derneğimizin yönetim kurulu olarak aldığı bir karar var. Bu süreçte artık konuşmayacağız. Gereken hukuki işlemler başlatılacaktır.

Gazeteport
 



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs