En Sıcak Konular

Kaçak böbrek nakli yaptıran Türk bakan

8 Şubat 2008 09:26 tsi
Kaçak böbrek nakli yaptıran Türk bakan
"Ölüm doktoru" adıyla anılan Hintli Kumar'ın böbrek naklettiği üç Türk'ün de öldüğü anlaşıldı. Dr. Kumar'ın ABD ve Kanada'daki hastaları tek tek tutuklanıyor.

Hindistan'da bugüne kadar yüzlerce kişiye yasa dışı yollardan böbrek nakli yapan Dr. Amit Kumar'ın Türkiye ile yakın bağlantıları olduğu, hatta bir Türk bakana nakil yaptığı iddia edildi. Dr. Kumar ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerinden gelen zengin müşterileri için yerel halktan böbrek bağışlamaya razı kişiler buluyordu. Müşterilerinden aldığı 50 bin doların bin dolarını bu kişilere verip kalanını kendine saklıyordu. Nakli ise Katmandu'daki özel ameliyathanesinde yapıyordu.

Ancak hem hastalar hem de donörler arasından ölenler olunca Dr. Kumar hakkında soruşturma açıldı. Hindistan'da "ölüm doktoru" olarak anılan Dr. Kumar'ın nakil yaptığı Amerikalı ve Kanadalı hastalar ülkelerinde tek tek tutuklanmaya başladı. Asıl ilginç gelişme ise müşteriler arasında Türkler'in de bulunduğu iddiaları oldu.

ÜÇ TÜRK DE ÖLDÜ

Hindistan'da 2003 yılından itibaren üç Türk'ün şüpheli bir şekilde ölmesinin ardından Türk Büyükelçiliği soruşturma başlattı. 2 Ekim 2003'te Mehmet Beyazıt (55), 13 Kasım 2004'te İsmet Gürmer (62) ve 15 Kasım 2005'te Ahmet Yıldırım'ın (65) böbrek nakli için geldikleri Hindistan'da kalp yetmezliğinden öldüğü ortaya çıktı.

BAKANIN ADINI AÇIKLAMADILAR

Soruşturma devam ederken Hindistan basını Kumar'ın bir Türk bakana da yasadışı nakil yaptığını yazdı. Ancak Türk bakanın kimliği bir türlü ortaya çıkmadı. Nepal'de saklandığı zannedilen ve hem Hindistanlı yetkililer hem de Interpol tarafından aranan Dr. Kumar'ın Kanada, Türkiye ve Nepal'le yakın ilişkileri olduğu ve böbrek ticaretini bu ülkelerdeki bağlantıları üzerinden yaptığı belirtildi..

Dünya bülteni



Bu haber 264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs