En Sıcak Konular

Erdoğan’dan başörtülü öğrenciye af sinyali

8 Şubat 2008 09:07 tsi
Başbakan Erdoğan türban serbestisiyle ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından türbanlı öğrencilere af çıkıp çıkmayacağı hakkında YÖK’ü adres gösterdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan türbanlı öğrencilere üniversite affı konusunun birinci derecede kendileriyle ilgili olmadığını ancak YÖK tarafından olgunlaştırılabileceğini söyledi. Erdoğan, bu konuda kanun çıkıp çıkmayacağının da daha sonra konuşulacağını belirtti. 
Haberin devamı 

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan türban serbestisiyle ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından türbanlı öğrencilere af çıkıp çıkmayacağı hakkındaki soruya şu yanıtı verdi: “O konu birinci derece bizimle ilgili değil. YÖK tarafından olgunlaştırılması gerek. YÖK bu konuda tasarrufta bulunur mu bulunmaz mı bilemem. Kanunla bu çalışma yapılır mı, o daha sonra konuşulur. Şu anda gündemimizde anayasanın 10. ve 42. madde değişikliği var. Cumartesi ikinci tur yapılacak. Temennimiz odur ki bu müzakereler kızlarımızın geleceğine yönelik önemli bir açılım sebebi olur. Bundan mağdur olanlar bu mağduriyetin giderildiğini görürler.”

Türban düzenlemesi konusunda daha geniş bir mutabakatı arzu etmiş olduklarını belirten Erdoğan “Kamuoyunda geniş bir mutabakat var. Geçen dönem parlamento içi mutabakat yoktu. Bu dönem yüzde 75 civarında parlmemento içi kurumsal mutabakat söz konusu” dedi.

Türbanın bağlanma şekliyle ilgili YÖK yasasının ek 17. maddesiyle ilgili olarak “Bu adım bu şekilde atıldı. DSP lideri ziyaret ettiğinde kendisine de söyledim. Gelin mutabakatın içinde yerinizi alın, dedim” diyen Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği ve Üniversitelerarası Kurul’un tepkilerinin hatırlatılması üzerine de, bunların tüm avukat ve öğretim üyelerini temsil etmediğini belirtti. Erdoğan, “Aslolan milletin fikri. Millet adına konuşma yetkisi bu kurumlarda değil, parlemontodadır” dedi.

Erdoğan, Almanya’da 9 Türk’ün ölümüyle sonuçlanan yangın konusunda ise “Solingen gibi bir kundaklama söz konusuyla bunların failleri cezalandırılmalıdır. Soruşturma konusunda iki ülke arasında sorun yok.” dedi.

 



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,670 µs