En Sıcak Konular

Şimdi Kabala yalanları moda!

7 Şubat 2008 19:57 tsi
Şimdi Kabala yalanları moda! Hollywood, Hürriyet ve Kabalacılar elele vermiş, bize Kabalayı dinler üstü bir kardeşlik öğretisi olarak kakalamaya çalışıyor. Oysa biraz yakından bakıldığında makyaj akıyor ve Kabala’nın iç yüzü pek öyle değil gibi görünüyor…

İsrail’in Tel Aviv kentinde dört günlüğüne 2500 katılımcıyla bir toplantı düzenleniyor. Liderliğini Rav Michael Laitman’ın yaptığı “Binei Baruh” adlı Kabala okulunun düzenlediği toplantılarda Kabala ekolü öğretilmeye çalışılıyor.

Hürriyet’in verdiği haberde, bugüne dek bir Yahudi mezhebi ya da Yahudiliğin tasavvufi kolu gibi düşünülen Kabala’nın aslında çok farklı bir paradigma olduğu anlatılıyordu. Aslen Mısır’da Firavun devrinde büyücülerin uyguladığı ve gizlilik prensipleriyle aktarılan (ezoterik) bir öğreti olan Kabala’nın Hz. Musa’nın ölümünden sonra bir tasavvuf kolu gibi Museviliğin içine girdiği bir gerçek. Haberde kendilerinin Musa’dan önce de var olduğunu iddia eden Kabalacılar, dinlerinin başlangıcını Hz. İbrahim’e dayandırıyor.

‘Yeryüzü dinlerinin sonu geldi’

Tabii bu noktada da bir çelişki ortaya çıkıyor. Çünkü Binei Baruh lideri Laitman, yeryüzünde dinlerin sonunun geldiğini belirtiyor.

Yeryüzünde biten dinlerin yerini alması içinde Laitman’ın bir önerisi tabii ki var: Kabala… Laitman’ın aslen dinler üstü bir bilim olduğunu iddia ettiği Kabala’nın, dinlerin özünün kaybolduğu günümüzde insanlara huzuru getireceğini iddia ediyor.

Müslümanlara göz kırpan Kabala

Haber metninde geçen, “Müslüman Türklerin de bulunduğu kadın ve erkek Kabalacılar ayrı ayrı oturdu ama zaman zaman el ele tutuşarak "bir olmanın" temeline indi” sözleri çok daha ilginç.

Dinlerin sonunun geldiğini söyleyen Kabalacıların içinde İslam dinine mensup kadın ve erkekler var!
Haremlik selamlık oturan bu insanlar, da zaman zaman el ele tutuşarak "bir olma"nın temeline iniyorlar!..

Ne kadar da barış ve huzur dolu bir ortam değil mi?

Metinde belirtildiği gibi Kabala, diğer New Age dinler gibi İslam tasavvufuyla da ortak özellikler taşıyor. Son dönemde yaygınlaşmaya çalışan Hint ya da ezoterik kökenli diğer öğretiler gibi, barış mesajları veren Kabala’nın iç yüzü pek öyle değil gibi…

Kabala nedir?

Kabala, sembollerle ve sözlü gelenekle yayılan büyü ve doğa olayları üzerinde hakimiyet kurma  amacı taşıyan ve çeşitli tanrılarla(!) iletişimi sağlayan bir öğretidir. Tarihsel açıdan net bir dayanağı olmamakla birlikte, Yahudiliğin içine Mısır’dan, firavunun büyücüleri aracılığıyla girdiği bilinmektedir.
Tanrı adı verdikleri Baphomet türü put ve şeytanlarla bağlantı sağlama ilmi olarak da bilinen Merkana mistisizminden çıkan Kabala, sembollerle iletişim kurmak ve yine semboller aracılığıyla gerçekliği etkilemek amaçlarını taşıyor.

Bu haber ne anlatıyor?

Son dönemde patlama yapan, New Age Hollywood dinlerini anlatan filmlerle kendine çıkış arayan mistisizm, insanlar arasındaki eski gücünü yitiriyor. Semavi dinlerin artık insanların ihtiyacını karşılayamadığı iddiasında olan bu mistik/ egzotik öğretiler, kendinden saklananı her daim merak eden insanoğlunu kendine çekmeye devam ediyor. İnsanın bu arzusunu körüklemek için çekilen bu tür filmler gibi, tam sayfa bir ilan şeklinde iç karatıcı dünya haberleri içinde dünyaya huzur ve barış dağıtmayı vadeden Kabalacıların bu haberi de reklam kokuyor.

Kısaca söylemek gerekirse, parmağa değil, gösterdiğine bakın!

www.iyibilgi.com özel Kaan Kıymaç



Bu haber 12,850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,886 µs