En Sıcak Konular

Güvenlik konferansı'nda gözler Türkiye'de

7 Şubat 2008 16:45 tsi
Bu sene 44.cüsü düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'nın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

50 ülkeden yaklaşık 250 üst düzey misafirin katılacağı konferansın konusu "İstikrarsız Dünya: Değişen iktidar dengeleri, eksik stratejiler?" olacak. Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Rus Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov'un da aralarında bulunduğu seçkin misafir kitlesi Bayerischer Hof Oteli'nde Erdoğan'ın, Türkiye'nin dış politikası ve jeostratejik çıkarlarıyla ilgili yapacağı konuşmayı dinleyecek.

Polisin yanısıra 420 Alman asker tarafından da korunacak toplantıya Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Japon Dışişleri Bakanı Masahiko Komura, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Mohammed El Baradei, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadic gibi siyasiler de katılıyor. Davet edilen tek sivil toplum kuruluşunu temsilen ise Human Rights Watch Başkanı Kenneth Roth hazır bulunacak. Etkinliğin geçen seneki ana konuşmacısı Rus Cumhurbaşkanı Vladimir Putin idi.

Konferansın organizatörü Horst Teltschik, "Türkiye giderek Orta Doğu'da kilit rol oynuyor ve nüfuzu Orta Asya'ya kadar uzanıyor. Aynı zamanda Avrupa Birliği ile Ankara arasındaki müzakereler de devam etmekteler" şeklinde konuştu. Türkiye'nin birçok uluslararası problemin çözümüne katkı sağlayabileceğini belirten Teltschik, "Gördüğüm kadarıyla, karşı karşıya olduğumuz problem sayısı artarken bu problemlerin altından kalkacak bilgi ve stratejilerimiz ise azalıyor" tespitini yaptı. Türkiye'nin rolü haricinde, Afganistan'ın geleceği, Avrupa Birliği ve ABD'nin Rusya ile ilişkileri ayrıca NATO'nun içindeki siyasi ve askeri dengeler konferansın gündemini oluşturuyor.

Haber 10



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs