acı itiraf | " /> acı itiraf | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Çiçek'ten acı itiraf

7 Şubat 2008 15:56 tsi
Bakan Çiçek'ten acı itiraf
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'de 1991 yılında insanların 38 yaşında emekli olduklarını hatırlatırken, ''Hoşumuza da gitti bu. Ama 2008'de; o gün yapılan yanlışların, hoşumuza giden o günübirlik kararların Türk bütçesine ge

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'de 1991 yılında insanların 38 yaşında emekli olduklarını hatırlatırken, ''Hoşumuza da gitti bu. Ama 2008'de; o gün yapılan yanlışların, hoşumuza giden o günübirlik kararların Türk bütçesine getirdiği bugünkü yük 37 katrilyon'' dedi.

Çiçek, Altınpark ANFA Expo Center'da düzenlenen ''15. Uluslararası Ankara Ayakkabı, Saraciye ve Moda Fuarı''nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarların ekonomik canlılık ve ekonomik buluşmalara sebebiyet verdiğini hatırlattı.

Dünyanın artık acımasız bir rekabet dünyası olduğunu ifade eden Çiçek, üretim yapmanın ve üretilen malların satılmasının, pazarlanmasının önemine dikkati çekti.

Fuarların, rekabet dünyasında üreticiyle tüketiciyi buluşturan önemli bir ekonomik faaliyet olduğuna işaret eden Çiçek, ''Eskiden beri Ankara, bir memur şehri olarak bilinirdi ama çok şükür son senelerde meydana gelen gayretlerle bir tarafta üniversite şehri, bir tarafta memur şehri, bir taraftan sanayi şehri. Belki buna yeni bir boyut daha kazandırarak, bir fuar şehri haline getirmek lazım'' dedi.

-''TÜRKİYE, AVANTA GELİRLERİ OLAN BİR ÜLKE DEĞİL''-

Hükümet olarak üretime ve ihracata büyük önem verdiklerini, bu tür organizasyonları desteklediklerini anlatan Çiçek, ''Türkiye, öyle avanta gelirleri olan bir ülke değildir. Yani Orta doğuda veya dünyanın bazı ülkelerinde olduğu gibi, toprağın altından petrolü çıkartıp onunla hayatını idame ettiren bir ülke değil. Bugün 17 bin çeşit malı, 140 ülkeye ihraç ederek 150 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Demek ki ince iğneyle kuzu kazıyoruz, ekmeğimizi taştan çıkarmaya gayret ediyoruz. Ayakta kalacaksak da yapılacak iş budur'' diye konuştu.

Çiçek bu arada, 2008'de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliği için, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere son günlerde, yoğun bir çaba içinde olduklarını, bunun için dünyanın bir çok bölgesini dolaştıklarını kaydetti.

Bakan Çiçek, bunun yanı sıra EXPO 2015'in Türkiye'de (İzmir) gerçekleşmesi için de çalıştıklarını, bunun ülkeye milyarlarca dolarlık imkan kazandırabileceğini ve Türkiye'yi bir dünya markası ülke haline getireceğini vurguladı.

-''LAFIN DOĞRUSUNU SÖYLEYELİM İŞİN DE DOĞRUSUNU YAPALIM''-

Çiçek ayrıca, vatandaştan günübirlik aferin almanın kolay olduğunu, geçmişte alınan günübirlik aferinlerin Türkiye'yi hangi noktalara getirdiğini iyi bildiklerini söyledi.

Onun için lafın da doğrusunun söylenmesi, işin de doğrusunun yapılması gerektiğini ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

''''Lafın doğrusunu söyleyip işin yanlışını yaparsanız. Türkiye'nin geleceğini karartırsınız. 1991 yılını bir hatırlayın, o zaman hepimizin hoşuna giden bir şey vardı. 38 yaşında, 40 yaşında emekli olmak. Ne güzel ya... Almanya 65 yaşında, İngiltere, Fransa Amerika 65-63 yaşlarda emekli olurken, Türkiye dışarıdan borç alarak kendi çarkını döndüren bir ülke olmasına rağmen, 38 yaşında insanları emekli etti. Hoşumuza da gitti bu... Ama bu sene, 2008'de; o gün yapılan yanlışların, hoşumuza giden o günübirlik kararların Türk bütçesine getirdiği bugünkü yük 37 katrilyondur. 2008 yılında 37 katrilyon yatırımdan kısacağız, ülkenin geleceğinden kısacağız.

Daha çok hastane, daha çok okul, daha çok üretim, daha çok teşvik, insanlarımıza daha çok ucuz kredi verme imkanı varken, 1991'in faturasını 2008'deki vatandaşlarımız ödüyor. Onun için hep beraber lafın doğrusu söyleyelim işin doğrusu da yapalım.''

Konuşmaların ardından Bakan Çiçek, Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, fuarın açılış kurdelesini kestiler.

Yaklaşık 200 firmanın katıldığı ve 4 gün süreyle açık kalacak fuarda, çeşitli ayakkabı ve çanta modelleri sergileniyor.

Haber 10



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,187 µs