En Sıcak Konular

İngiltere Karadavi'ye vize vermedi

7 Şubat 2008 14:45 tsi
İngiltere Karadavi'ye vize vermedi
İngiltere, İslam dünyasının tanınmış düşünürlerinden Yusuf el-Karadavi’ye vize vermedi. Gerekçe olarak göç kanunlarına aykırılık gösterildi. Vize verilmemesinde asıl gerekçenin ise Karadavi'nin Filistin'in istişhad eylemlerine destek vermesi olduğ

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf el-Karadavi’nin İngiltere’ye gitmek için yaptığı vize başvurusu İngiltere göç kanunlarına uygun olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

Konuyla ilgili el-Cezire televizyonuna konuşan el-Karadavi, İngiltere İçişleri Bakanlığı’ndan bir heyetin kendisini ziyaret ettiğini ve daha sonra da bir grup gazetecinin ziyaretine geldiğini söyleyerek, başvurusunun kabul edilip edilmemesi üzerinde İngiliz Hükümeti’nde görüş ayrılığı olduğunu bildirdi.

“İngiltere içişleri ve dışişleri bakanlıkları ülkeye girmeme onay verdi” diyen el-Karadavi, radikal muhafazakârları, Yahudi lobisini ve sözlerini çarpıtan medya organlarını suçladı.

İngiltere’nin bu tavrının Filistin’deki istişhad eylemlerine cevaz veren fetvasıyla bağlantılı olup olmadığının sorulması üzerine el-Karadavi, bu fetvanın sadece kendi görüşü olmadığını ve bir grup âlim tarafından imzalandığını, 20 yıl önce verilen fetvadan sonra birkaç kez İngiltere’yi ziyaret ettiğini söyledi.

‘BATI KENDİNE GÖRE BİR İSLAM İSTİYOR'
Batı ülkelerinin kendi kafalarına göre şekillendirdikleri bir İslam’ı istediğini ifade eden Yusuf el-Karadavi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçek İslam’ı istemiyorlar. Ben radikal değilim. İngiltere’de ve İspanya’da gerçekleştirilen saldırıları kınadım. Hem de ilk kınayanlardanım. Savaşa değil, diyaloğa ve barışa çağırıyorum.”

Yaklaşık bir yıl önce yaptığı vize başvurusu uzun süre bekletildikten sonra reddedilen el-Karadavi, İslam dünyasından 200 âlimin ve düşünürün katılımıyla Dünya Müslüman Âlimler Birliği’nin kuruluş toplantısına katılmak için Temmuz 2004’te İngiltere’yi ziyaret etmişti.

İNGİLİZ BASINI KIŞKIRTIYOR
İngiliz basını, Filistinlilerin İsrail işgal kuvvetlerine karşı düzenlediği istişhad eylemlerinin caiz olduğunu söyleyen Dr. Yusuf el-Karadavi’yi radikallikle suçlarken, İngiliz Muhafazakâr Parti üyeleri de el-Karadavi’nin İngiltere’ye girişine şiddetle karşı çıkıyor.

İstişhad eylemleriyle ilgili fetvasının çarpıtıldığını söyleyerek hakkındaki radikallik suçlamalarını reddeden el-Karadavi, Filistinlilerin eylemleri hakkındaki görüşünün değişmediğini ve istişhad eylemlerini “güçsüzlerin silahı” olarak tanımladığını belirtiyor.

8 sütun



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,705 µs