'Psikolojik harekât sözlüğü!' | " /> 'Psikolojik harekât sözlüğü!' | "/>

En Sıcak Konular

'Psikolojik harekât sözlüğü!'

7 Şubat 2008 15:21 tsi
'Psikolojik harekât sözlüğü!' Başörtüsü serbestisine engel olmak için elbirliği eden medya ve siyasiler psikolojik harekâtın gazına basarken Türk diline de sıradışı kavram ve kelimeler kazandırıyor. Uyarıyoruz; bu yazı; 'haşat etmek', 'altını oymak' ve 'hörgüç' gibi ‘derin

Türkiye bir kez daha hayli ilginç günlerden geçiyor. Toplumun yüzde 80'inin desteklediği 'üniversitelerde başörtüsü serbestliği' için yapılan yasa değişikliği, ülkeyi bir anda rejim tartışmalarının içine sürükledi.

Aslında mesele oldukça basit. Genç kızların, anayasa ile teminat altına alınan eğitim haklarının iade edilmesi, TBMM'de görüşülen tasarının tek cümlede özeti. Lakin bu girişimi gene "rejimin köküne kibrit suyu dökülüyor" marşları ile karşılayan medya, siyasiler ve kimi STK'lar, düzenlemenin mimarları AK Parti ve MHP ile toplumu sindirmek için yeni bir psikolojik harekâtın düğmesine bastılar.

Toplum, bugünlerde daha önce hiç duymadığı yeni kelimelerle yatıp kalkıyor. 'Hasat' ederken 'haşat olanlar, 'altını oyanlar', 'hörgüçler' ve 'sinsice' gibi kelimeler vatandaşların diline pelesenk edilmek isteniyor.

iyibilgi, tüm bu süreçte psikolojik harekâtın sözlüğünü açıyor...

Haşat etmek: Kendileri, CHP'li Önder Sav'ın lügatimize kazandırdığı bir kavramdır. Sav, dün mecliste yaptığı konuşmada, "Türban üzerinden siyaset yapıp hasada çıkanlar amiyane tabiriyle haşat olacaklardır” dedi. AK Parti ve MHP'nin nasıl haşat olacaklarını açıklamayan Sav'ın kışlaya mesaj gönderip göndermediği anlaşılamadı. Kavramın sözlükteki anlamı tanınmaz hale getirmek, kırıp dökmek, işe yaramaz hale getirene kadar muameleye tutmak anlamlarına karşılık geliyor.

Altını oymak: Deniz Baykal'ın favori kelimesi. Kendisinin her gece yatmadan önce, 'Bu kelimeyi kim bulduysa Allah ondan razı olsun' dediği rivayet edilir. Son günlerde hemen her CHP'li siyasetçinin günde 5 vakit tekrarladığı 'altını oymak' deyimi gerçekte gizliden birisine zarar verici eylemlerde bulunmak, kuyusunu kazmak gibi anlamlara geliyor.

Hörgüç: Dünyanın en masum hayvanı olarak bilinen develerin vücutlarındaki suyu biriktirdikleri ve yürüdükçe "lökür lökür" eden kamburlarının, günün birinde başörtülüleri aşağılamanın son müthiş kelimesi olacağını kim bilebilirdi ki... Dindar kadının giyimi meselesiyle kafayı bozan Milli Gazete Yazarı Mehmet Şevket Eygi'nin köşe yazısından bazı bölümleri cımbızla seçip alan Hürriyet, tesettürlü genç kızların saçlarını topuz yapmalarının adının hörgüç koydu!

Sinsice: Adından da anlaşılacağı üzere oldukça sinsi bir kelime. Kötülük yaparken gizli ve kurnaz olmak ve saman altından su yürütme gibi anlamlara gelen sinsice kelimesi, son günlerde laikçi kesimin en sık zikrettiği kelime.

iyibilgi uyarıyor: Sinsice ülkemizin altını oyan 'hörgüçlüler'in sonu haşat olmaktır, iyi biline!

www.iyibilgi.com analiz



Bu haber 1,792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,003 µs