tehdit | " /> tehdit | "/>

En Sıcak Konular

Hamas'tan İsrail'e büyük tehdit

7 Şubat 2008 11:05 tsi
Hamas'tan İsrail'e büyük tehdit


Bir yıldır intihar saldırılarına ara veren Hamas'ın İran temsilcisi Dr. Ebu-Usame Abid El-Mati, İsraillileri "intihar saldırısı dalgası"nın beklediğini söyledi. Gazze'ye 2 bin yeni militan girdi.

Haaretz gazetesinin, Hamas'ın bir internet sitesinden aktararak verdiği habere göre, El-Mati, Dimona'daki intihar saldırısının bunun başlangıcı olduğunu belirtti ve "Bir yıldır bu tür saldırılara ara vermiştik. Ancak düşman saldırganlığına ve ateşkes ihlaline devam etti. Dimona saldırısı bir mesajdır. Bu, İzzeddin El Kassam'ın, intihar saldırılarına yeniden başlayacağı mesajıdır" dedi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zühri de intihar saldırıları da dahil olmak üzere, cihat ve direnişten vazgeçmeyecekleri açıklamasını yapmıştı.

Ebu Zühri, Hamas'ın Dimona'daki eylemin tüm sorumluluğunu üstlendiği açıklamasını yaparken, "Dimona eyleminin, Filistin direnişinin, intihar eylemleri dahil tüm direniş biçimlerini sürdürebildiğinin kanıtı olduğunu" belirtmişti.

İsrail'in Dimona kentinde geçen pazartesi düzenlenen intihar saldırısında, bir İsrailli kadın ile iki intihar eylemcisi ölmüştü.

-GAZZE'YE 2 BİN YENİ MİLİTAN GİRDİ-

Öte yandan Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır duvar ve çitlerinin yıkılması sırasında Gazze Şeridi'ne, militan grupların direnişlerine katılmak üzere değişik Arap ülkelerinden 2000 kişinin geldiği öne sürülüyor.

Filistin basınında yer alan haberlere göre, yeni gelenlerin çoğunluğunu Mısırlı gençler oluşturuyor. İslami Cihad ve Hamas yetkilileriyle görüşen yeni grubun, İzzeddin El Kassam Şehitleri Tugaylarına katılmak ve intihar saldırılarında yer almak istedikleri kaydedildi. Ancak Gazze'deki Hamas ve İslami Cihad liderlerinin, yeni gelenlere, kendileri için dua etmelerinin yeterli olup Mısır'a geri dönmelerini söyledikleri ifade edildi. Buna gerekçe olarak Mısır ile İsrail arasında herhangi bir krize yol açılmamasının istenmesi gösterildi.

AA
 



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,267 µs