Sivilay Abla'dan cevaplar | " /> Sivilay Abla'dan cevaplar | "/>

En Sıcak Konular

Rektörlerin tüm sorularına Sivilay Abla'dan cevaplar

7 Şubat 2008 10:27 tsi
Rektörlerin tüm sorularına Sivilay Abla'dan cevaplar Ruh ve Sivil Hastalıkları Doktoru Sivilay Abla, Tutsilerle Hutular bile anlaştı, neden bizim başörtülü kızlarımızla laik yürekli rektörler ve akademisyenler anlaşamasın diyor ve kaygıları giderip Nobel Barış Ödülü alacağını iddia ediyor. İşte sorular, işt

Sivilay Abla/ Taraf

Tutsilerle Hutular arasında bile anlaşma oldu neden bizim başörtülü kızlarımızla laik yürekli rektörler ve akademisyenler arasında olmasın. Aralarını bulacağım ve Nobel Barış Ödülüne adaylık başvurusu yapacağım. Çok kararlıyım.

İşte değerli rektörlerimizin ve akademisyenlerimizin soruları, kaygıları, tespitleri ve benim çözüm önerilerim:

Kaygı-Soru: Teknoloji çok gelişti biliyorsunuz. Türbanlı bir kız öğrenci sınavda kulaklık takıp cep telefonuyla dışardan birinden yardım alarak kopya çekse bunu nasıl anlayacağız? (Bir rektör)

Çözüm: Sevgili Rektör, kopya çekme teknolojisi gelişti ise engelleme teknolojisi de gelişti. Üniversitelere demirbaş olarak sinyal karıştırıcı aletler alınır ve  Sınav yapan hocalara bir bond çanta içinde zimmetlenir. Böylece radyo dalgalarıyla çalışan aletler işlemez hale gelecek, başörtülü kızların kopya çekmesi engellenecektir.

Tespit: Bizim istemediğimiz bir şeyin Türkiye'de olması mümkün değil. Zaten biz asılız, bize karşı çıkanı da asarız. (Kardelen bir akademisyen)

Çözüm: Geliniz bacım, orta bir yol bulalım. Sizi istemeye nasıl ikna edebilirim? Mesela; başı örtülü üniversiteye giren her bir kız için kardelenler projesine 10 SMS göndersek. 20 SMS olsun. Hadi senin güzel hatırın için 25 SMS’de anlaşalım.
Diğer taraftan; biz asılız sözünüz bana yıllar önce Demirel ile Özal arasındaki bir polemiği hatırlattı. Özalın bir sözü üzerine hazır cevap üstadı Demirel “Sayın Özal Biz halk çocuğuyuz diyor. Özal halk çocuğuysa biz o… çocuğu muyuz?” demişti.  Hakikaten siz asılsanız biz neyiz kuzum?

Kaygı-Tespit: Müslüman bir ülke olduğumuz için türban yasağını savunuyorum. Ben Hıristiyan bir ülkenin rektörü olsam uğraşmam bu işle. Örneğin; Benim üniversiteme kipayla girsinler hiç sorun olmaz. (Diğer bir rektör)

Çözüm: Hocam ilminizden istifade etmek isteyen Hebrew Üniversitesi sizi misafir öğretim üyesi olarak İsrail’e davet etmeyi düşünüyordu. Ancak bu açıklamanızdan sonra bu fikirlerinden vazgeçeceklerini sanıyorum. Düşünsenize orada da kipalı çocukları kampusta görünce hadise çıkardığınızı.

Tespit-soru: Güzel dinimiz İslam hoşgörü ve kolaylık dinidir. Namazı, orucu ya da haccı kaçıranlar kaza edebiliyor. Neden başörtülü kızlarımız kaza edemesin? Üniversitede takamadıkları kadar evde takabilirler. (Genel cerrah bir rektör)

Çözüm: Bir cerrah olarak verdiğiniz bu fetvayı göz önünde bulunduracağız, ancak ilahiyatçılar da beyin ameliyatı yapmaya başlarlarsa sorumlusu ben değilim. Peki hocam laik ilahiyatçı kişiliğinize kafamı çok kurcalayan bir soru yöneltebilir miyim: Ojeli tırnaklarla türbeye mum diksem dualarım kabul olur mu?

İtiraf-soru: Sınıfımda bir türbanlı öğrenci görürsem elimde olmadan hak ettiği notu veremem. Ne yapabilirim, ben böyleyim. (Yine bir rektör)

Çözüm: Öncelikle bu samimi itirafınız için sizi tebrik ederim. Tabii bu güne kadar armudun sapı üzümün çöpü deyip kim bilir kaç öğrencinin notunu kırdığınızı düşünmeden de edemedim. Çözüm olarak başörtülü kızların sınav kâğıtlarının Yunanistan üniversitelerinde okunmasını öneriyorum. Böylece bu öğrencilerin sınav kağıtları da objektif değerlendirilebilir.

 Kaygı-Soru: Türbanlıları sınıfımda görürsem derse giremem. Ya-pa-maaaam! Israr etmeyin! (Bir akademisyen)

Çözüm: Japonya’da bir gözlük icat etmişler. Gözlüğü takan giysilerin arkasını görebiliyormuş. Size böyle gözlükler alsak ve derslere bu şekilde girseniz. Bu teknolojik camların arkasından bakınca kimin başı bağlı kimin açık ayırt etmeniz mümkün değil. Tabii bu gözlüğü takmışken öğrencileri tepeden tırnağa süzmek yok ama. 

Tespit-soru: Türbanlılar girerse üniversitelerimizi kapatıp gideriz. (Başka bir akademisyen)

Çözüm: Hiç sorun değil ancak kilidi paspasın altına bırakıverin ki kapıda kalmayalım.

Gördüğünüz gibi her sorunun bir çözümü vardır. Ne dersiniz Nobel Barış Ödülüne yakın durmuyor muyum sizce de?



Bu haber 2,382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs