En Sıcak Konular

Ak Parti ve MHP kimlerle fire verdi?

7 Şubat 2008 08:32 tsi
Ak Parti ve MHP kimlerle fire verdi?
TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin 3 maddesi kabul edildi. Tarihi oylamada Ak Parti 3 Fire, MHP ise 1 Fire verdi. İşte o isimler...

MHP'DEN 1, AK PARTİ'DEN 3 FİRE

Yurt dışında olan MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan, AK Parti'den İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi ve İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli hastalık gerekçesiyle, Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem de ABD'de olması nedeniyle oylamaya katılmadı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın ise bazı oylamalarda bulunurken bazılarında bulunamadı.

13 SAATLİK MESAİ

Teklif için TBMM Anayasa Komisyonunda 11 saatlik mesai yapan milletvekilleri, Genel Kurulda da 13 saat boyunca çalıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis çalışmalarını sonuna kadar izledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli, teklifin bütün oylamalarına katılırken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, teklifin maddelerine geçilmesinden sonra Genel Kuruldan ayrıldı.

Teklifin birinci tur görüşmelerinde, hükümeti ilk olarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek temsil ederken, daha sonra Çiçek yerini sırasıyla Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e bıraktı.

Teklifin 3 maddesi üzerinde verilen önergeler reddedildi. DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, önergeler üzerinde konuşma imkanı bulabildi. Genç ve CHP'lilerin konuşmaları, zaman zaman tansiyonun yükselmesine neden oldu.

AK Parti'nin, teklifin maddeleri üzerinde grup ve şahıslar adına bütün konuşmalarını kadın milletvekilleri yaptı.

Cumhurbaşkanı Vekili, TBMM Başkanı Köksal Toptan, teklifin görüşmeleri sırasında ilk olarak iktidar kulisine geldi ve burada Bakan Çiçek ve milletvekillerinin bulunduğu bir grup milletvekiliyle sohbet etti. Toptan, daha sonra muhalefet kulisine geçerek, burada da bir süre milletvekilleriyle görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşmeler sırasında makamına çıktı ve burada Diyarbakırspor Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Öktüren'i kabul etti. Kabulde, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de bulunurken, kulüp yöneticileri, Erdoğan'a, ay-yıldız baskılı dokuma ile üzerinde Erdoğan'ın adının yazılı olduğu Diyarbakırspor forması hediye etti.

Milletvekilleri, Genel Kurul çalışmaları sırasında Türkiye-İsveç hazırlık maçını, kulislerdeki ekranlardan izledi. Kulislerde, milletvekillerine simit, salep, sütlaç ikram edildi. Meclis lokantası gece yarısından sonra da işkembe çorbası servisi yaptı.

Genel Kurula izleyici alınmazken, görüşmeleri çok sayıda televizyon kanalı canlı olarak verdi.

Teklifin oylaması sırasında milletvekilleri, daha illerinin adı okunmadan oy kullanacağı kabinlerin önünde birikmeleri, ilginç görüntüler oluşturdu.


samanyoluhaber



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,476 µs