En Sıcak Konular

Sevgilisi yüzünden MOBESE'ye karşı çıktı

6 Şubat 2008 20:52 tsi
Isparta, İl Genel Meclisi Üyesi Av. Osman Zabun, kameralı güvenlik sistemine ilginç bir gerekçe ile karşı çıktı: "Sevgilimle sokakta gezmek istiyorum. Ancak bu kameralar beni gözetliyor."

Isparta, İl Genel Meclisi Üyesi Av. Osman Zabun, kameralı güvenlik sistemine (MOBESE) ilginç bir gerekçe ile karşı çıktı. "Ben sevgilimle sokakta gezmek istiyorum. Ancak bu kameralar beni gözetliyor." diyen Zabun, kendini baskı altında hissettiğini kaydetti.
Isparta'da altı noktada bulunan MOBESE'nin yetersiz gelmesi üzerine ikinci bir güvenlik sistemin kurulması gündeme geldi. Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, İl Genel Meclisi'nde üyelere kurulacak olan sistemin alt yapısı ile ilgili bilgi verdi. Bu sırada İl Genel Meclisi Üyesi Av. Osman Zabun, konunun insan hak ve özgürlükleri açısından ele alındığında, insanları baskı altına alan bir durum ortaya çıkıp çıkmadığını sordu. Zabun, "Mesela ben sevgilimle sokakta gezmek istiyorum. Ancak bu kameralar beni gözetliyor, kendimi baskı altında hissediyorum. Yani özgürlüklerin önünde engelleyici bir etken olmuş olmuyor mu?" diye sordu.

Bunun üzerine konuşan Emniyet Müdürü Seyhan, "O zaman kameranın bulunduğu yerlerde sevgilinizle dolaşmayacaksınız." diyerek espri yaptı. Seyhan, kişisel haklara hiçbir zaman müdahale etmeyiz. Zaten bizim çalışmalarımız adli makamların izniyle olmaktadır. Kesinlikle keyfi bir uygulama yapamayız, bu mümkün değildir." diye konuştu.

Emniyet Müdürü Seyhan, mevcut güvenlik sisteminin görüntü kalitesinin düşük olmasından dolayı istenilen fayda sağlanamadığını söyledi. Bundan dolayı Mobese-2 proje çalışmalarına başlanıldığını kaydeden Seyhan, "Eski sistemden farklı olarak, günün şartlarına uygun 47 noktada 16 plaka tanımlama ve 47 hareketli olmak üzere kablosuz görüntü aktarımı yapabilen toplam 63 kameralı bir kent güvenlik sistemi kurulması planlanmaktadır." dedi.

Seyhan, hizmetin verilmesi için suç istatistikleri, trafik yoğunluğu, şehrin çevre yollarından giriş çıkışlarına güvenlik açısından önem teşkil eden yerlere kamera konulması için çalışmalara başlanarak koordinatörleri belirleneceğini söyledi. Emniyet Müdürü Seyhan, MOBESE'nin hayata geçirilmesinde Belediye, Tedaş, Karayolları ile bir protokol yapılarak bu kuruluşlarla görev paylaşılmasının planlandığını belirterek, paylaşımın projenin maliyetinin düşürülmesin de etkili olacağını kaydetti.

Seyhan, kamera direklerinin temini, fiber optik kablo kanallarının açılması işleminin belediye tarafından karşılanması halinde 2 milyon 200 bin YTL mal olacağını söyledi.

 

 




Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs