En Sıcak Konular

Apo'yu, Dink'i mahmkum etti, DEP'lileri saldı

6 Şubat 2008 18:17 tsi
Apo'yu, Dink'i mahmkum etti, DEP'lileri saldı Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın yaş haddineden emekliye ayrılmasının ardından Yargıtay Başkanlığına seçilen Hasan Gerçeker sporcu kişiliği ile ön plana çıkıyor. Fenerbahçeli olan Gerçeker, Öcalan ve Dink'i mahkum etti, DEP'lileri ise tahliye etti.

Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın yaş haddineden emekliye ayrılmasının ardından yapılan seçimler uzun bir aradan sonra sonuçlandı. Yargıtay Başkanlığına, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker seçildi.

25 Aralık tarihinde başlayan seçimlerin tamamında ilk üçe girmeyi her zaman başaran Gerçeker, seçilmesi için gerekli olan oy çoğunluğuna ulaştı. Gerçeker'in seçilmesinde Üniversitelere türban serbestisi getirmeye yönelik anayasa değişikliği yasa teklifinin TBMM'ye getirilmesine tepki gösteren kadın üyelerin etkili olduğu bildirildi.

Kadın üyelerin böyle bir süreçte Yargıtay'ın başkansız olmasından yakınmış, seçimlerin biran önce tamamlanması için çaba göstermişlerdi.

FENERBAHÇELİ BAŞKAN

Fenerbahçe Kongre Delegesi olan Gerçeker, aynı zamanda Atletizm Tahkim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor. Gerçeker, Tahkim Kurulu'na başkanlık yaptığı sırada Fenerbahçe Basketbol ve voleybol takımlarına çok sayıda ceza vermekten de kaçınmayan bir isim oldu.

DİNK'İ VE ÖCALAN'I MAHKUM ETTİ, DEP'LİLERİ BIRAKTI

Uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Türk Ceza Kanunu 301. maddesinden mahkumiyetine dair verilen kararı onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesine Başkanlık eden Gerçeker, aynı zamanda terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıllmasını da onadı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği karar sonrası kaptılan DEP'in 4 eski milletvekili; Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan'ın serbest bırakılmasına dair kararı verenler araısnda yer alan Gerçeker, hukukçu, çağdaş ve laik kimliğiyle tanınan bir isim.

YARSAV Kurucu Üyeliği'ni de yapan Hasan Gerçeker yarın saat 16.00'da mazbata töreniyle görevine başlayacak. Bir Yargıtay Başkanı için ilk kez mazbata töreni düzenlenmiş olacak.

 


 



Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs