En Sıcak Konular

Deniz Baykal'dan El-Ezher esprisi

6 Şubat 2008 18:08 tsi
Deniz Baykal'dan El-Ezher esprisi Baykal, dini konulardeki söylemlerine yapılan eleştirilere karşılık, "Araştırarak, bilerek söylüyorum. Hepsinin dayanağı var. Yakında El-Ezher'den diploma getireceğim" dedi.

TBMM'de gazetecilerle sohbet eden Deniz Baykal, milletvekillerinin Anayasa'yı korumak için yemin ettiklerini hatırlatarak, mevcut Anayasa'yı yok sayıp yeni bir Anayasa yapılmasının öngörülmediğini savundu.

"Anayasa yeniden yapılamaz mı?" sorusunu soran Deniz Baykal, "Elbette yapılır. Düşmanı atarsın, devleti yeniden kurarsın. Bayrağı dikersin. Parayı bastırırsın. Yapanlar yapmış... İhtilali yaparsın. İdamı göze alırsın... Anayasa toptan yenilenir" diye konuştu.

Anayasa yapımı için Kurucu Meclis'in oluşması gerektiğini öne süren Deniz Baykal, "Anayasa yapmak için değil, uygulamak için seçildik. Şimdi bunu iptal edelim, yenisini yapalım anlayışı doğru değildir. Anayasa ile ilgili değişiklik ihtiyacı hissedilebilir. Belli konular için düzenleme yapılabilir. Yaygın, kısmen değişiklik ihtiyacı hissedilebilir ama 85 yıl sonra Anayasa'nın tamamını bir kenara atıp, dünyada bir ülkenin yeniden yazma ihtiyacı içine girdiğinin pek fazla örneği yoktur" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Meclis'te görüşülen Anayasa değişiklik teklifinin kabul edilmesi durumunda, hem usul hem esas yönünden Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini bildirdi. Baykal, "Anayasa Mahkemesi yapılan değişikliği yok sayarsa, ne olur ?" şeklindeki soruya "Çok önemli bir şey olur" dedi.

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Anayasa değişikliğini onaylamama ihtimali bulunup bulunmadığını sorması üzerine Baykal, "Çok ciddi ihtimal. Kara kara düşünüyorum" dedi. Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün düzenlemeyi onaylamayacağı yönünde bir umudu bulunmadığını bildirdi.

Dünkü grup toplantısında tesettürün dinde olup olmadığına ilişkin değerlendirmesinde dile getirdiği, dini görüşlerinin hatırlatılması üzerine Deniz Baykal, "Niye herkes hayret ediyor ? Araştırarak, bilerek söylüyorum. Hepsinin dayanağı var" diye konuştu. Baykal, "Yakında El-Ezher'den diploma getireceğim" diye espri yaptı.



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,512 µs