En Sıcak Konular

Yargıtay başkanı'na ilk soru "Türban"

6 Şubat 2008 17:13 tsi
06 Şubat 2008 17:11Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Hasan Gerçeker'e üniversitelerde başörtüsü yasağını ortadan kaldıracak düzenleme soruldu. İşte cevabı...

Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Hasan Gerçeker, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak, ''O konularda çok kısa sürede mutlaka açıklama yapacağız. Bunları arkadaşlarla görüşeceğiz, mutlaka yol haritamızı çizeceğiz'' dedi.

Gerçeker, Yargıtay Başkanlığı'na seçildikten sonra 9. Ceza Dairesi Başkanlığı'ndaki odasında tebrikleri kabul etti.

Gerçeker, Yargıtay 1. Başkanvekili Osman Şirin ve Yargıtay Genel Sekreteri Ahmet Ceylani Tuğrul ile birlikte 9. Ceza Dairesi müzakere salonunda gazetecilere ilk açıklamasını yaptı.

Çok zorlu bir seçim sürecinden geçtiklerini belirten Gerçeker, Yargıtay'ın kendisine layık şekilde seçim sürecini sona erdirdiğini ifade etti. Çok önemli, sorumluluk isteyen bir görev üstlendiğini bildiğini dile getiren Gerçeker, ''Bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Bu sadece Yargıtay'ın değil, Türkiye'nin çok önemli bir kurumunun sorumluluğudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de çok önemli bir kurumunun sorumluluğudur'' diye konuştu.

Olayın sıcağı sıcağına çok detaylı, geniş bir açıklama yapmak istemediğini vurgulayan Gerçeker, ''Böyle bir görevi üstlendiğim için her şeyden önce onurluyum, gurur duyuyorum. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.

Gazetecilerden yargının sorunlarını çok iyi değerlendirmelerini isteyen Gerçeker, ''Çünkü bizim sorunlarımız çok fazla. O sorunların acilen çözülmesi gerekmektedir. Bunları kamuoyuna duyurursanız, biz mutlu oluruz. Bizim ileride göstereceğimiz başarıda sizlerin de çok büyük katkısı olur'' diye konuştu.

Gazetecilerin, TBMM'de başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılması için verilen Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğünü hatırlatmaları üzerine, Gerçeker, ''Şimdi o konularda bir şey söylemek istemiyorum. Şu anda beni mahzur görün, olayın sıcaklığı da var. O konularda çok kısa sürede mutlaka açıklama yapacağız'' dedi.

''Konuyla ilgili Başkanlar Kurulunu toplayacak mısınız?'' sorusuna ise Gerçeker, ''Seçim daha yeni bitti. Bunları arkadaşlarla görüşeceğiz. Mutlaka yol haritamızı çizeceğiz. Yargıya en iyi şekilde hizmet edebilmenin yolunu bulacağız'' karşılığını verdi.

Yargıtay 1. Başkanvekili Osman Şirin de Yargıtay Başkanlığı seçim süresince Yargıtay'ın gerek yönetiminde, gerek adli işlerinde boşluk ve zafiyet yaratmadan yargı hizmetinin sunulduğunu söyledi. Çok değerli, çok vasıflı ve Yargıtay yönetimini liyakatle üstlenecek 9 adayın seçimde yarıştığını anımsatan Şirin, çok onurlu bir yarışın sonunda Gerçeker'in bu görevi üstlendiğini belirtti. Şirin, şöyle konuştu:

''Ben kendisinin başarılarının sürekli olmasını diliyorum. Hep söyledik, yargı toplumun akciğerleridir. Bu akciğerlerin daha iyi görev yapabilmesi için basının da yardımı ve topluma duyurmasıyla, önümüzdeki günlerde Türkiye'de teneffüs edilen hava mutlaka daha güzel olacaktır.

Yargıtay tümüyle, Sayın Başkan'ın toplumu daha iyi nefes aldırır bir durumla karşı karşıya bırakabilmesi ve güzel görev yapabilmesi için yanındadır.''

Osman Şirin, Gerçeker'in yarın saat 16.00'da düzenlenecek törenle mazbatasını alacağını da bildirdi.

Aktif haber



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,809 µs