En Sıcak Konular

CHP'nin çelik halat göndermesi / Video haber

6 Şubat 2008 16:54 tsi
Teklifin aleyhine söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'da gündemin türban olmadığını hedefin laiklik olduğunu savundu. Anadol, Devlet Bahçeli'ye gönderme yaptı.

Üniversitelerde türban serbestisini sağlamaya yönelik anayasa değişikliği teklifinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeli sert tartışmalarla başladı.

Teklifin aleyhine söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'da gündemin türban olmadığını hedefin laiklik olduğunu savundu. Anadol, milli görüş gömleği suçlamasında bulundu. Anadol "Gömlek değiştirmek kolay deri değiştirmek imkansız" dedi.

Bahçeli'nin  ''MHP, Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır'' sözlerine gönderme yapan Anadol, "Ankara'ya çelik halat çekenlere bir sözüm olacak. Anakara'ya çelik halat çekiyorsunuz. Anayasayı pamuk ipliğine bağlıyorsunuz." dedi.

Genel Kurul'da Anayasaya aykırılık yönünden teklife itiraz eden CHP adına konuşan Genel Sekreter Önder Sav, türbanın ileride kamuda da serbest olacağını savundu.

Başörtüsünün ilköğretimde ve kammuda serbest olmayacağı yönünde verilen teminatların buza yazılan yazı gibi olduğunu savunan Sav, laikliğin doğrudan ve dolaylı olarak zayıfalatılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Laikliğin hukuk devletinin olmazsa olmazı olduğunu" ifade eden Sav "Türban üzerinden hasada çıkanlar haşat olacaktır." dedi.

Erdoğan'ı da eleştiren Sav, "Tarikat şeyhi Hikmetyar'ın önünde diz çöken şahıslar asla laikliğin güvencesi olamaz. Minaremiz süngümüz camiler kışlamız diyen siyasetçiler laikliğin güvencesi olamazlar" şeklinde konuştu.

 

Haber7



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,196 µs