yardım çağrısı...
| " /> yardım çağrısı...
| "/>

En Sıcak Konular

Filistin Başbakanı'nın yardım çağrısı...

6 Şubat 2008 15:38 tsi
Filistin Başbakanı'nın yardım çağrısı...
Ambargo ve abluka altındaki Gazze’de adeta yeraltında yaşam mücadelesi veren Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Türkiye kamuoyuna mesaj gönderdi. Gazze’nin büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirten Haniye, “Filistin halkına karşı yürütüle

İsmail Haniye, Filistin’in seçilmiş başbakanı. Halkı, ambargo nedeniyle âdeta kırılıyor. İsrail ablukası ise Gazzelilere nefes aldırmıyor. Filistin Başbakanı İsmail Haniye, ülkesini yönetmesi gereken Ramallah’ta değil de dünyanın en büyük açık cezaevi konumunda olan Gazze’de kalmak zorunda bırakılmış durumda.

2006 yılında gerçekleştirilen seçimlerde Filistin halkının büyük çoğunluğunun oyu ile iktidara gelen İsmail Haniye, Gazze’de adeta yeraltında yaşıyor. İsrail’in kendisini öldürme endişesi nedeniyle de çok az kişiyle görüşebiliyor.

İSRAİL ABLUKASI FİLİSTİN HALKINI PERİŞAN ETTİ
Filistin-Mısır sınırındaki Refah sınır kapısının duvarlarının yıkılması üzerine bölgeye giden İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekibini İsmail Haniye kabul etti. Haniye Türkiye’den giden ekip aracılığıyla önemli çağrıda bulundu. Ambargo ve İsrail ablukasının Filistin halkını perişan ettiğine vurgu yapan Filistin Başbakanı Haniye, “Etlerimi lime lime edip kemiklerimden ayırsalar bile bu Filistin’den kopacak bir parça kadar bana acı vermez” dedi.

 HANİYE'NİN MEKTUBUNDAN BAŞLIKLAR
İşte Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin Türkiye kamuoyuna mektubundan bölümler:

Bismillahirrahmanirrahim. Allaha hamd ve Rasulüne, aline ve ashabına salat ve selam olsun.

Gazze Topraklarından, Mübarek Filistin Diyarından, Kuds-ü Şerif’ten kardeş Türkiye halkına şahsım, Hükümetim ve halkım adına en içten selamlarımı iletirim.

Burada şuna işaret etmek isterim ki, Kudüs ve Filistin’i vatan edinmek üzere buraya gelen Yahudilerin kargaşalar çıkarmaya başladıklarında, Abdulhamid Han, bu Yahudi cemaatlerinin Filistin ve Kudüs’ü işgal etmek için ne denli bir tehlike oluşturduklarını fark etmiş ve o meşhur sözünü söylemiştir: “Filistin’in Osmanlı’dan kopmasını görmektense vücudumdan bir parçanın koparılmasını tercih ederim.”

Abdulhamit Han Kudüs ve Filistin’in idaresini direk kendisine bağlamış ve bizzat kendisi bölgenin idari işlerini üslenmiştir.

Türkiye halkı bu tavrını halen devam ettirmektedir. Bu misyon dinimiz olan İslam’ın da mesajı olan Filistin’i ve Kudüs’ü sevme misyonudur. Bu mesaj Rasulullah (s.a.v)’in miraç diyarı ile bağlantıyı devam ettirme misyonudur.

Bu gün bu nesil tam manasıyla görevinin şuurundadır ve Filistin topraklarında cereyan eden olayları yakından takip etmektedir. Çünkü İslami duyarlılıklara sahip bu nesil Filistin’de olup bitenleri İslami bir perspektifle değerlendirebilmektedir.

Kardeş Türk halkına ve onun saygıdeğer yöneticilerine hitap ettiğim bu sözlerimde, yüce duruşlarından ve siyasetiyle, medyasıyla, halkıyla, malıyla, hayır ve hasenatıyla büyük gayretlerinden dolayı, Filistin halkının takdir ve teşekkürlerini bütün Türkiye halkına iletmeyi bir borç bilirim.

Türk halkına şunu da söylemek isterim: Filistin halkına karşı yürütülen savaş pek şiddetli, tehditler büyük olup halen Gazze’de devam eden ambargo halkımızı perişan etmiştir. Batı Şeria ise gaddarlık ve zulüm siyasetine devam etmektedir.

ALLAH'TAN SONRA SİZİN YARDIMINIZA MUHTACIZ
Bizler Allah’tan sonra sizin yardımınıza muhtacız. Üzerimizdeki ambargo kalkana kadar ve Filistin hürriyetine kavuşuncaya kadar, sizin yardımlarınıza, sizin duruşunuzun devam etmesine, faaliyetlerinizin aralıksız sürmesine, halk olarak, siyaset ve medya olarak çalışmalarınızın devam etmesine ihtiyacımız var. Ta ki Filistin halkı hürriyetine kavuşsun, başkenti Peygamberler diyarı, ilk kıblegahımız ve üçüncü haremimiz olan Kudüs olan devletimiz kurulsun.

Yine Kudüs’e yardım için gerçekleştirilen, Ümmet-i Muhammed’in liderlerinden, kanaat sahiplerinden binlerce kişinin katıldığı Kudüs Buluşmasına ev sahipliği yaptığınız için takdir ve teşekkürlerimi iletmeyi bir borç bilirim.

Bütün bunlar göstermektedir ki Türkiye Filistin için en stratejik öneme haiz bir ülkedir.

TAVİZ VERMEDEN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Rabbim bütün bu yaptıklarınızdan dolayı sizlerden razı olsun, çalışmalarınızı ve gayretlerinizi mübarek eylesin.

İdaresiyle, meclisiyle, halkıyla bütün Türkiye’ye şu kararlılığımızı da iletmek isteriz ki, bizler bütün gücümüzle, bütün gayretimizle haklarımıza sahip çıkmada, ülkemizin birlik ve beraberliğini korumada asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Teşekkür ederim. Kardeş ülkemiz Türkiye’nin Cumhurbaşkanına, başbakanına, bakanlarına, milletvekillerine, organizasyon temsilcilerine, parti başkanlarına ve bütün halkına teşekkürlerimi sunarım.

Allah’ın selamı, Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun.

 
8 sütun



Bu haber 289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,252 µs