En Sıcak Konular

Suriye heyeti GAP'a hayran kaldı

6 Şubat 2008 14:57 tsi
Suriye heyeti GAP'a hayran kaldı
  
Suriye Yerel Yönetim ve Çevre Bakanlığı'ndan 6 kişilik bir uzman ekip, GAP'ta incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'dan Mardin'e geldi.

Mardin'e gelen Deyrezzor Valisi Ahmad Al Khaled başkanlığındaki Su Kaynakları Genel Müdürü Hosusein Makhlouf, Doğu Kalkınma Projesi Müdürü Abdoul İnaser Khalil, Deyrozzor, El Haseki ve Rakka Kalkınma Projesi şube müdürlerinden oluşan 6 kişilik heyeti, vali yardımcıları Yavuz Selim Süzer, Osman Nuri Canatan karşıladı.

Mardin ve GAP hakkında Suriye heyetine bilgi veren Vali Yardımcısı Süzer, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kapsayan GAP'ın bir dünya harikası olduğunu belirterek, bölgedeki ülkeler için ekonomik açıdan önemine değindi.

Suriye ile olan ilişkilerin akrabalık bağı ile devam ettiğini ifade eden Süzer, "Suriye ve Türkiye arasında ikinci Nusaybin Sınır Kapısı'nın açılması için yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Her iki ülkenin ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak olan kapının iki ay içinde yapımına başlanacaktır. Bu kapı, GAP'ın Ortadoğu'ya açılan penceresi konumuna gelecek. Bölgede üretilen ürünlerin Suriye üzerinden Ortadoğu'ya ihracatı gerçekleştirilecek." dedi

Deyrezzor Valisi Ahmad Al Khaled ise GAP'ı yerinde incelemek ve Türkiye ile olan ekonomik ilişkilerini güçlendirmek için böyle bir ziyarette bulunduklarını söyledi.

Al Khaled, "Şanlıurfa'dan sonra Mardin'e geldik. Bölgede yaptığımız geziden çok etkilendik. Türkiye ile aramızda tarihin yanında akraba bağımız var. Birbirimize kız alıp verdik. Bizi birbirimizden ayıran bir tek tel örgülerdir." şeklinde konuştu.

 
8 sütun



Bu haber 257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs